Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Ministru: Nu ne putem permite majorarea salariilor medicilor

  Guvernul Gavrilița anunță că ”nu-și poate permite” să crească salariile medicilor. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a declarat că leafa angajaților din Sănătate nu poate fi majorată, atâta timp cât nu cresc încasările la bugetul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

  ”Dacă o să avem încasări la fondul obligatoriu de asigurări în medicină, atunci ne vom putea permite să creștem și cheltuielile pentru medicină, inclusiv pentru salarizarea medicilor. La ce etapă se află colegii din Ministerul Sănătății nu pot să vă spun, dar noi pledăm pentru creșterea tuturor salariilor în sistemul bugetar”, a declarat ministrul la o emisiune televizată.

  În proiectele Bugetului de Stat și Bugetului Fondului Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală pentru anul viitor nu sunt prevăzute cheltuieli pentru majorarea salariilor medicilor.

  Documentele prevăd doar alocări pentru asigurarea creșterii salariilor personalului administrativ-gospodăresc din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, care au fost efectuate la 01 noiembrie 2021.

  Amintim, Parlamentul trecut a votat, în prima lectură, la inițiativa PSRM legea care prevedea creșterea salariilor medicilor cu 40%. Votul pentru lectura a doua a fost oprit de decretul președintelui Maia Sandu de a dizolva Legislativul. Deputații PSRM au propus în actualul Parlament ca să se revină la această lege, însă majoritatea PAS a respins inițiativa.

  Majorarea cu 40% din iulie urma să încheie procesul de dublare a salariilor care a fost inițiat de Igor Dodon, pe când deținea funcția de președinte a țării. Primele două majorări au prevăzut creșteri de 30 și respectiv de 40 la sută.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  SOCIAL

  Salariile angajaților din Sănătate nu vor fi majorate în 2022. În proiectele Bugetului de Stat și Bugetului Fondului Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală pentru...

  SOCIAL

  Premierul Ion Chicu a anunțat că aproape 47 de mii de angajați din sistemul medical vor primi salarii majorate în urma asumării răspunderii Guvernului...

  POLITICA

  Deputații PRO Moldova sunt împotriva dublării salariilor angajaților din domeniul Sănătății. Mai mult, aceștia nu vor ca pensionarii să primească de la stat un...

  ECONOMIE

  În cel mai apropiat timp, Guvernul va veni în Parlament cu rectificări la Buget pentru anul 2020. Documentul prevede majorarea cheltuielilor cu peste un...

  Copyright © 2021