Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Miniștri cu pată?

  În timp ce candidatul la funcția de prim-ministru Natalia Gavriliță care a promis că va prezenta o listă a membrilor cabinetului său de miniștri la începutul acestei săptămâni, ezită să o facă, în presă au apărut deja numele unor posibili candidați la fotoliile de miniștri Potrivit unimedia.info, printre viitorii miniștri se numără Andrei Spînu, Ana Revenco, Ala Nemerenco, Dorin Recean și Vlad Culminschi. Detaliile, aflați imediat.

  Potrivit portalului unimedia.info, citând sursele sale din PAS, deputatul partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Spînu, ar putea ocupa funcția de ministru al finanțelor în viitorul guvern Gavriliță. Spînu, care a ocupat anterior funcția de secretar general al administrației prezidențiale Sandu, este cunoscut pentru că a devenit milionar offshore la vârsta de doar 30 de ani. Potrivit declarațiilor de venit, pentru cei doi ani declarați – 2019 și 2020 – Spînu a câștigat 8,9 milioane de lei. Cei mai mulți dintre ei – 6,5 milioane de lei și 68,7 mii de euro (1,47 milioane de lei) – salarii în Cancelaria de Stat și dividende în companiile Wupp Ltd, Traduno, Technologies SRL și OneTwoStart LTD, unele dintre ele, potrivit rapoartelor media, sunt în offshore – fiind înregistrate în Marea Britanie, SUA și China.

  Potrivit aceleași surse, postul de ministru al afacerilor interne urmează a fi ocupat de Ana Revenco. În ianuarie a acestui an, Revenco a fost numită consilier prezidențial pentru securitate și secretar al Consiliului Suprem de Securitate, iar în februarie a fost nominalizată pentru funcția de ministru al afacerilor interne în guvernul candidatului la funcția de prim-ministru Natalia Gavriliță. Amintim că Revenco, a fost acuzată că a ascuns o avere de milioane de dolari atunci când ocupa funcția de director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit unuia dintre documentele Comisiei Naționale de Integritate din 2015, oficialul nu a indicat în declarația pentru 2013 prezența unui apartament din cele patru pe care le deține împreună cu soțul ei. În același timp, inspectorii de integritate au constatat că soții Revenco nu au declarat trei spații nerezidențiale, trei terenuri și o mașină. În plus, după cum a raportat presa locală, Revenco, fiind angajată a Ministerului Afacerilor Interne, a declarat că nu are active financiare. Cu toate acestea, ca urmare a unei anchete oficiale a inspectorilor, s-a dovedit că familia Revenco avea 12 conturi bancare.

  Ala Nemerenco, potrivit portalului unimedia.info, ar putea conduce Ministerul Sănătății. Este demn de remarcat faptul că Nemerenco a ocupat deja funcția de șef al Ministerului Sănătății în guvernul Sandu, devenind ulterior consilierul președintelui pentru politici sociale și asistență medicală. Amintim, anul trecut, jurnaliștii portalului „Sinteza.org” au constatat că familia Nemerenco deține mai multe companii în România și în zone offshore. Toate sunt înregistrate pe numele fiului Alei Nemerenco – Ion, lucru pe care însuși Nemerenco l-a confirmat ulterior. Iar apartamentul de la Chișinău în care locuiește este înregistrat pe numele fiicei Daniela.

  Postul de Ministru al Economiei și Infrastructurii îi poate reveni lui Dorin Recean, care a fost ministru de interne în guvernele Filat și Leancă.

  Un alt membru al Consiliului Suprem de Securitate, Vlad Culminschi, ar putea primi postul de vicepremier pentru reintegrare. Este demn de remarcat faptul că funcția de vicepremier i-a fost promisă lui Culminschi imediat după ce s-a aflat că va candida la funcția de deputat pe listele PAS. În același timp, Culminschi a recunoscut că, dacă i se va oferi un post în guvern, îl va accepta cu plăcere.

  Amintim, că vinerea trecută, candidatura Nataliei Gavriliță a fost susținută oficial de președintele Maia Sandu. În termen de 2 săptămâni, candidatul trebuie să formeze și să prezinte parlamentului echipa sa dar și programul său de guvernare.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021