Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ministerul Sănătății spune că a întreprins mai multe măsuri privind procurarea vaccinului împotriva COVID-19

  Ministerul Sănătății dezminte informațiile lansate de președintele Maia Sandu și echipa sa. Într-un comunicat de presă, emis de instituție, se spune că Ministerul a întreprins mai multe măsuri privind procurarea vaccinului împotriva COVID-19.

  Guvernul a aprobat la data de 30 noiembrie 2020, proiectul Legii fondurilor Asigurării Obligatorii de Asistență Medicală (FAOAM) pentru anul 2021, în care este prevăzută la Subprogramul „Programe naționale și speciale în domeniul ocrotirii sănătății” suma de 45,0 mln. lei, pentru acoperirea cheltuielilor legate, inclusiv, de achiziția vaccinului împotriva COVID-19.

  În urma aprobării Legii FAOAM, Consiliul coordonator pentru stabilirea priorităților de utilizare a mijloacelor financiare din fondul măsurilor de profilaxie, la data de 29 decembrie 2020, a decis alocarea a 5,0 mln. lei pentru achiziționarea vaccinului împotriva COVID-19, din cele 45,0 mln. aprobate.

  Totodată, în fondul de rezervă al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, au fost aprobate 10,0 mln. lei pentru anul curent, care, de asemenea pot fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare, legate de îmbolnăviri şi afecţiuni urgente, adică, inclusiv, pentru achiziționarea vaccinului împotriva COVID-19.

  De asemenea, pe parcursul anului 2020, au fost negociate și este aprobată suma de 212 mln.lei pentru procurarea vaccinului împotriva COVID-19 în cadrul proiectului Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, inclusiv este prevăzută suma de 30 mln. dolari pentru procurare de vaccinuri în proiectul Băncii Mondiale.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  msmps.gov.md

  Facebook

  SOCIAL

  Prețurile la vaccinurile anti-COVID 19 vor fi plafonate. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale pentru a nu admite creșterea exagerată la...

  SOCIAL

  Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova susține că fiecare dintre parlamentari trebuie să se vaccineze anti-COVID-19 în etapa în care le vine rândul în...

  SOCIAL

  Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vaccinul rusesc Sputnik V va ajunge în Republica Moldova în scurt timp. Despre aceasta liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat la radio Sputnik. Dodon...

  Copyright © 2020