Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Ministerul Muncii va începe verificarea pensiilor și a indemnizațiilor pentru a reduce frauda

  Autorităţile din Republica Moldova vor să elimine pensiile crescute ilegal. În acest scop, se vor face mai multe verificări, în perioada următoare, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale la emisiunea Punctul pe azi, de la TVR MOLDOVA.

  „Pe fiecare prestaţie pe care o administrează ministerul şi Casa Naţională de Asigurări Sociale vor fi demarate misiuni de control, modalităţi prin care va fi consolidată eficienţa şi va fi redusă frauda. Nu putem accepta ca bugetele cresc iar beneficiarii care au nevoie, nu ajung să se bucure de ele”, a menționat Buzu.

  Cât priveşte indexarea anuală a pensiilor, aceasta se realizează în funcţie de încasările la bugetul asigurărilor sociale, potrivit unui proiect votat de Parlament în anul 2021. În 2022, aceste încasări au crescut cu doar 15% la sută şi de aceea, în acest an, indexarea pensiilor va fi cu acest procent, a mai declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. Chiar şi aşa, s-a creat un deficit de şapte miliarde de lei ce va fi acoperit din bugetul de stat.

  De la întâi aprilie, pensia minimă pentru limită de vârstă va fi 2.620 lei, cu 342 de lei mai mult decât în anul 2022. În Republica Moldova sunt peste 660 de mii de pensionari, mai mulţi decât salariaţii.

  Sursa: tvrmoldova.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021