Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Ministerul Mediului recomandă deconectarea de două ori pe zi a apei potabile

  Moldovenii vor rămâne fără apă în intervalele de timp 09:00-12:00 și 18:00. Anunțul a fost făcut de Ministerul Mediului, în contextul secetei hidrologice grave cu care se confruntă Republica Moldova. Potrivit sursei, în perioada menționată, furnizarea apei va fi întreruptă pentru refacerea rezervei de apă, în condiții de secetă.

  Operatorii de apă sunt obligați să ajusteze presiunea în conducte la nivelul minim optim de transportare, cu asigurarea livrărilor către consumatori, iar autoritățile publice locale care nu dispun de sisteme centralizate de apă să asigure populația cu apă prin intermediul cisternelor și să distribuie apă îmbuteliată în centrele de urgență.

  Potrivit ministerului de resort, operatorii de apă trebuie să monitorizeze prizele de apă și să ajusteze graficele de livrarea a apei. Astfel, furnizarea va fi întreruptă în intervalul orar 09:00 – 12:00 şi 18:00- 21:00 pentru refacerea rezervei de apă, în condiții de secetă.

  Ministerul obligă operatorii de apă să ajusteze presiunea în conducte la nivelul minim optim de transportare, cu asigurarea livrărilor către consumatori.

  Conform ultimei prognoze a Serviciului Hidrometeorologic de Stat, din 22 iulie, în intervalul 22-29 iulie în râuri se va menține scurgerea scăzută a apei (cu excepția unor afluenți din stânga a f. Nistru) și va constitui:

  -în r. Nistru -30-40% din valorile medii multianuale lunare (Cod Galben);

  -în r. Prut – 15-30% din valorile medii multianuale lunare (Cod Portocaliu);

  -în râurile mici – 10-20% din valorile medii multianuale lunare (Cod Portocaliu), iar pe unele râuri mici – 0-10% din valorile medii multianuale lunare (Cod Roșu).

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  newsmaker.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 8 august. O hotărâre în acest sens...

  ECONOMIE

  Prețul ouălor de găină s-a majorat în piețele și magazinele din țară. Costul acestora ajunge până la 40 de lei, în funcție de rețeaua...

  Noutăţi

  Cod galben de caniculă. Pe 26.07.2022 – 27.07.22, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult. RISCURI:...

  Noutăţi

  Agenții economici și consumatorii din sectorul locativ particular care au datorii pentru consumul de apă riscă să fie debranșați de la rețea. Cu o...

  Copyright © 2021