Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Ministerul de Externe avertizează

  Rada Supremă a Ucrainei a introdus stare de război în toată Ucraina, în data de 24 februarie. În această dimineață președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale împotriva Ucrainei, informează o agenție de presă ucraineană. În acest context, toate subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne din țara noastră au activat Codul Roșu de alertă.

  În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat. Totodată, MAEIE a dispus în regim de urgență evacuarea membrilor familiilor și personalului neesențial de la ambasada țării noastre la Kiev și consulatul de la Odesa. În context, MAEIE recomandă verificarea cu regularitate a alertelor de călătorie emise de către minister, inclusiv pe canalul Telegram MAEIE, sau contactarea Ambasadei Republicii Moldova la Kiev, Consulatul Republicii Moldova la Odesa sau Centrul de Apel al MAEIE. Liniile de telefon de urgență a misiunilor diplomatice sunt constituite și active în regim de permanență (24/7):

  Informații utile pentru cetățeni

  · Kiev: +38 068 384 2016 sau la adresa de email: [email protected]
  · Odesa: +380 99 242 0835 sau la adresa de email: [email protected]
  ·
  Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numărul +373 22 23 20 02 (inclusiv din străinătate), sau email: [email protected]

  0 80 090 990
  +373 22 23 20 02
  [email protected]
  În context, primarul general Ion Ceban a menționat că Chișinăul este gată să primească persoanele refugiate din Ucraina.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  „Chișinăul a făcut planul în caz că mai multe persoane vor avea nevoie de refugiere. Am discutat cu toți specialiștii și am realizat pașii după care vom interveni. Locuri de cazare, alimentație, acordarea asistenței sociale și medicale, mobilizarea personalului și voluntarilor pentru a interveni și a ajuta”

  , a scris Ceban pe Facebook.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021