Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Minciuni de președinte

  Gafele Maiei Sandu se țin lanț de când aceasta și-a început vizitele în raioanele țării. La Edineț, Sandu a mințit cetățenii atunci când le-a spus că a propus Parlamentului un proiect de lege, prin care pensia minimă în Moldova să fie majorată până la 2000 de lei, dar deputații nu au susținut inițiativa. Iar la Căușeni, șefa statului a încercat să dea presa afară din sală. Urmăriți detalii, imediat.

  Întrebată de cetățeni ce face președinția pentru ca cetățenii să ducă o viață mai bună în țara noastră, Sandu și-a asumat un anumit proiect de lege, care de fapt nu există. Atât pe site-ul Președinției, cât și la secretariatul Parlamentului este înregistrată o singură inițiativă a Maiei Sandu cu privire la sistemul public de pensii care cu siguranță nu ține de majorarea pensiilor.

  «Eu am propus Parlamentului un proiect de lege care prevede pensia minimă de 2000 de lei, dar nu au susținut proiectul».

  Documentul elaborat și propus de șefa statului prevede revenirea la formula veche de indexare a pensiilor, o singură dată pe an, și nu de două ori, așa cum este în prezent. Astăzi Maia Sandu se află la Căușeni. Și dacă la Edineț au deranjat-o întrebările incomode ale cetățenilor, de această dată președinta s-a arătat deranjată de prezența presei la eveniment.

  «De obicei permitem presei să asiste doar când vă spun eu ce am de spus, dar când dumneavoastră vă plângeți, rugăm presa să iasă».

  Unul dintre reprezentanții mass-media i-a amintit Maiei Sandu că potrivit Constituției, el are tot dreptul să participe la această ședință și să filmeze evenimentul. Jurnalistul a fost susținut de către primari, care au sărit în apărarea presei și au cerut ca ședința să fie deschisă și transparentă.

  «Doamna președinte, șeful statului nu este autoritate legislativă care poate suspenda legea presei și Constituția RM, de asta ședința este publică și eu o să filmez».

  Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții instituției prezidențiale pentru a obține răspuns la întrebarea dacă Maia Sandu a mințit sau nu cetățenii, și dacă o deranjează prezența presei la întâlnirile cu cetățenii, nimeni însă nu ne-a răspuns la telefon.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021