Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Militar, campion la judo

  Se vrea militar și campion european la Judo. Sunt aspirațiile lui Alexandru Grădinaru, un tânăr de 20 de ani. În fiecare zi muncește din greu pentru ca dorințele sale să devină realitate. Este student la Academia Militară “Alexandru cel Bun” din capitală, iar timpul rămas îl dedică antrenamentelor la judo. Cum face față procesului de studii și sportului epuizant, aflați în reportajul ce urmează.

  Alexandru Grădinaru spune că de mic și-a dorit să devină militar. Fiind încurajat de un prieten, prima întâlnire cu inamicii a avut-o la vârsta de 10 ani în sala de sport, acolo unde a învățat tehnicile de bază în judo. Cu anii, pasiunea pentru sport a crescut, la fel ca și cea pentru militărie.

  Alexandru Grădinaru, student anul I, Academia Militară „Alexandru cel Bun”

  „Și totuși dacă am venit la Academia Militară am decis să mă ocup și cu sportul. Am zis că, de ce să las sportul deoparte, dacă pot să mă ocup și cu sportul și cu învățătura, deotodată.”

  De-a lungul experienței sportive, Alexandru a adunat circa 50 de medalii și numeroase diplome concursuri naționale și internaționale.
  Alexandru Grădinaru, student anul I, Academia Militară „Alexandru cel Bun”

  În 2018, tânărul a obținut o performanță deosebită. S-a clasat pe locul trei la Campionatul Internațional de Judo din România și a obținut locul nouă la Campionatul European de Judo, care s-a desfășurat în Bosnia și Herțegovina. Recent, tânărul s-a clasat pe locul II la Camionatul Republicii Moldova la Judo.

  Alexandru Grădinaru, student anul I, Academia Militară „Alexandru cel Bun”

  „Am fost biruit de un bun sportiv, pur și simplu la el antrenamentele sunt mai intensive, la mine este și învățătura, și antrenamentele.”

  Tânărul spune că muncește mult pentru a obține rezultatele dorite, motiv pentru care, pe lângă studii, 3 zile din săptămână le dedică antrenamentelor.
  Iar în puținul timp liber pe care îl are, eroul nostru învață limba engleză.

  Alexandru Grădinaru, student anul I, Academia Militară „Alexandru cel Bun”

  „Încerc să învăț engleza, nu o cunosc foarte bine, dar vreau să o cunosc ca să pot ajunge campion și să vorbesc cu alte țări.”

  Alexandru spune nu va renunța niciodată la cariera de militar și o va combina perfect cu cea de sportiv.

  Alexandru Grădinaru, student anul I, Academia Militară „Alexandru cel Bun”

  „Vreau să fiu și ofițer foarte bun al Republicii Moldova și un antrenor emerit, la fel ca antrenorii mei, Ilie și Mihai Buiuc, care m-au îndrumat și m-au antrenat ca al doilea părinte. Sunt doi frați gemeni.”

  Axenia Fetco, comandat pluton

  „Datorită intereseului său cu aprobarea comandantului am întocmit un grafic și am combinat atât sportul și cu procesul de învățământ. Mai rar așa studenți care manifestă interes în mai multe domenii.”

  În ultimii zece ani, studenți ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au obținut zeci de trofee și locuri de frunte la numeroase concursuri naționale și internaționale la lupte MMA și K1, dar și la judo, rugby, powerlifting și jiu-jitsu. Comptețiile s-au desfășurat în Turcia, Ucraina, România, Lituania și Serbia.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020