Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Mii de oameni au protestat la Dublin împotriva creşterii costului vieţii

  Mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă la Dublin pentru a protesta împotriva creşterii costului vieţii.

  Manifestaţia a fost organizată de coaliţia Cost Of Living, formată din 30 de organizaţii, inclusiv sindicate, organisme studenţeşti şi ale pensionarilor şi partide politice de opoziţie, care îndeamnă guvernul să adopte măsuri radicale împotriva crizei costului vieţii şi a locuinţelor.

  Marşul a început în Piaţa Parnell la ora 14.30 (13.30 GMT), participanţii purtând bannere şi scandând „costul vieţii este al naibii de mare”. Manifestanţii s-a îndreptat spre strada O’Connell şi College Green şi s-a terminat în Piaţa Merrion, unde au fost pronunţate discursuri, scrie Agerpres.

  Preşedinta Sinn Fein, Mary-Lou McDonald, a condus o delegaţie a partidului la acest protest. Ea a acuzat guvernul irlandez că „nu ascultă oamenii de rând”, acuzaţie la care mulţimea a răspuns: „nu le pasă”.

  McDonald a mai afirmat că „această criză a costului vieţii arată din nou inegalităţile uriaşe care există în Irlanda”.”Avem nevoie de mult mai mult decât o schimbare a Taoiseach (premierul n.r.). Avem nevoie de o schimbare de guvern. Avem nevoie de un guvern al poporului şi de un guvern pentru o schimbare reală”.

  McDonald a cerut reducerea chiriilor şi interzicerea creşterii chiriei timp de cel puţin trei ani, o finanţare mai bună a serviciilor de îngrijire a sănătăţii şi pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi reducerea cu două treimi a costurilor pentru îngrijirea copiilor.

  Richard Boyd Barrett din partea People Before Profit, Seamus Dooley din partea Irish Congress of Trade Unions, Beth O’Reilly, preşedinta Union of Students in Ireland, Imelda Brown pentru Irish Senior Citizens Parliament şi Sophia Mulvaney de la Access For All, s-au adresat de asemenea mulţimii.

  Un miting similar a avut loc mai devreme la Londonderry. Manifestaţia din Piaţa Guildhall de sâmbătă după-amiază a fost organizată de primarul districtului Derry & Strabane (nord-vestul Irlandei de Nord), Sandra Duffy, pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ea a numit urgenţa legată de costul vieţii.

  Digi24.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Serviciul de presă al partidului “ȘOR” comunică că, la protestul de astăzi, au participat 60 de mii de oameni, care au cerut din nou demisia...

  LUMEA

  Mii de cehi au protestat miercuri la Praga împotriva modului în care guvernul gestionează preţurile în creştere la energie care i-au lovit la buzunare...

  POLITICA

  Reprezentații partidului “ȘOR” informează că, partidul de guvernământ “încearcă prin toate mijloacele să-i împiedice pe oameni să participe la protestul programat pentru ziua de...

  Noutăţi

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a organizat o nouă acțiune de protest la Judecătoria Chișinău, sectorul Ciocana, unde astăzi au continuat audierile în dosarul...

  Copyright © 2021