Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Mii de metri pătrați de marcaje noi în capitală. Ceban: Benzile galbene, pentru transportul public sunt în testare

  Noi marcaje rutiere în capitală, pe unele străzi. Potrivit primarului general Ion Ceban, în perioada mai-septembrie 2021, Î. M. Regia ”Exdrupo” a executat lucrări de aplicare a marcajelor rutiere pe o suprafață totală de 87 355 m2. Totodată, 1500 m2 din marcajul aplicat a fost de culoare galbenă, folosit pentru delimitarea benzilor dedicate deplasării transportului public și a stațiilor de așteptare.

  „Până acum, benzi de circulaţie dedicate pentru transportul public au fost trasate pe bd. Gr. Vieru – str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi str. A. Puşkin. Marcajul reprezintă două benzi longitudinale galbene (1.4), linia îngustă continuă în zigzag, avînd inscripţia „BUS” (1.17.1), inscripția „BUS” (1.23) și simbolul “bicicletă” (6.6.7), care permite circulația cicliștilor pe bandă.

  În prezent, trei echipe de proiectanți lucrează la definitivarea schițelor de proiect pentru aplicarea benzilor dedicate deplasării transportului public pe alte trei coridoare, selectate ca fiind prioritare, care vor face legătură între mai multe sectoare ale capitalei:

  • Str. Calea Ieșilor – bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt – bd. Dacia;
  • Str. Alba Iulia – str. Ion Creangă, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – bd. Dacia;
  • Bd. Mircea cel Bătrîn – str. Bogdan Voievod – bd. Renașterii Naționale, bd. Grigore Vieru – str. Alexei Mateevici și retur până la bd. Renașterii Naționale”, a declarat primarul.

  Ceban afirmă că benzile dedicate vor fi aplicate în regim de testare.

  „Ne propunem să oferim transport public de calitate și condiții rapide de deplasare cu troleibuzele și autobuzele. Pe aceste benzi se vor deplasa și bicicliștii”, a declarat acesta.

  ionceban.md

  Facebook

  SOCIAL

  Reabilitarea subteranelor din de la Gara Auto de Sud și de la ieșirea spre or. Ialoveni este în plină desfășurare. Potrivit primarului general Ion...

  POLITICA

  „Actualul regim este unul nemernic, un regim care încătușează un cetățean onorabil. Un regim  care ne minte, este un regim marionetă. Ei și-au dat...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În aceste momente, în centrul capitalei are loc protestul civic ”Nu dictaturii„. Vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, a menționat că oamenii protestează împotriva fărădelegilor, împotriva...

  SOCIAL

  Alte 10 autobuze noi de model ISUZU, din lotul celor 100 de unități achiziționate recent de municipalitate, au fost lansate pe rute.

  Copyright © 2021