Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Mii de manifestanţi cer crearea unui „venit universal” în Argentina, pe fondul crizei economice

  Mii de oameni au ieşit joi în stradă la Buenos Aires pentru a cere instaurarea unui „venit universal” în Argentina, care trece printr-o criză economică cu o inflaţie galopantă, ce a împins în sărăcie numeroase familii, relatează AFP.

  Manifestanţii s-au adunat sub ferestrele palatului prezidenţial, unde preşedintele de centru-stânga, Alberto Fernandez, tocmai discuta cu ministrul economiei, Silvina Batakis, care se opune unei astfel de măsuri, pe fondul zvonurilor privind o remaniere guvernamentală.

  „Sărăcia a preluat controlul asupra ţării”, s-a plâns pentru AFP Monica Sulle, lidera Mişcării socialiste a muncitorilor.

  Crearea unui venit universal este cerută de mai multe săptămâni de grupurile radicale de stânga apropiate mai demult de coaliţia aflată la putere, dar care acum se opun guvernului, pe măsură ce situaţia economică şi socială se deteriorează.

  Acestea estimează valoarea venitului universal ca fiind echivalentul a două coşuri alimentare de bază pentru un adult, adică circa 67.000 de pesos (490 de euro) pentru toate persoanele cu venituri mici.

  Argentina înregistrează o rată a inflaţiei între cele mai ridicate din lume, 36% în primul semestru al anului în curs, iar sărăcia afectează 37% din cei 45 de milioane de locuitori.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Brazilia și Argentina se pregătesc să lanseze o monedă comună, care în timp ar putea deveni un proiect similar monedei euro din Uniunea Europeană,...

  LUMEA

  Un focar de pneumonii provocate de bacteria legionella, asociate cu o clinică din Tucuman, o provincie din nord-vestul Argentinei, a făcut duminică alte două...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Moldova trece prin cea mai profundă criză economică. Declarația a fost făcută de economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță în cadrul emisiunii “TEMA” de la...

  LUMEA

  Pentru prima dată de la începutul pandemiei şi primele decese cauzate de COVID-19 în urmă cu peste doi ani, Argentina nu a mai înregistrat...

  Copyright © 2021