Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Mii de cehi au protestat la Praga împotriva modului în care guvernul gestionează criza energiei

  Mii de cehi au protestat miercuri la Praga împotriva modului în care guvernul gestionează preţurile în creştere la energie care i-au lovit la buzunare într-un moment în care iarna se apropie, relatează Reuters.

  Demonstraţia organizată într-o zi de sărbătoare naţională de un număr de partide de extremă dreapta sau de formaţiuni periferice, precum Partidul Comunist, a urmat după un protest similar în luna septembrie, care a atras zeci de mii de persoane.

  Grupul organizator „Republica Cehă pe primul loc!” se opune UE şi NATO şi cere ca naţiunea central-europeană de 10,7 milioane de locuitori să fie neutră din punct de vedere militar. Republica Cehă este membră atât a NATO, cât şi a UE.

  Protestatarii au afişat bannere cu mesajul „Puneţi capăt comediei!” şi mulţi au agitat drapele ale Cehiei.

  „Naţiunea cehă s-a ridicat şi îşi ia ţara înapoi”, a spus mulţimii unul dintre organizatori în discursul său către mulţime.

  „Un guvern are două datorii: să ne asigure securitatea şi prosperitatea economică. Acest guvern nu îndeplineşte niciuna dintre ele”, a spus el.

  Preţurile mari la energie, alimentate de războiul din Ucraina, au pus presiune pe guvernele din întreaga Europă pentru a reduce povara preţurilor în creştere la energie asupra consumatorilor şi afacerilor.

  Actualul guvern de centru-dreapta al premierului Petr Fiala a adoptat în această lună o serie de măsuri, între care ajutoare financiare pentru companii şi plafonarea preţului la electricitate pentru gospodării.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a municipiului Chișinău a aprobat mai multe măsuri de reducere a consumului de energie. Potrivit hotărârii, conducătorii subdiviziunilor, instituțiilor...

  ECONOMIE

  Republica Moldova trece prin cea mai profundă criză energetică de la obţinerea independenţei, în 1991. Despre aceasta declară vicepremierul Andrei Spînu, într-un interviu acordat...

  LUMEA

  Pompele de carburanți din Franța nu mai funcționează de când lucrători din sectorul energetic au intrat în grevă și provoacă întreruperi la livrări. Frustrările...

  POLITICA

  Serviciul de presă al partidului “ȘOR” comunică că, la protestul de astăzi, au participat 60 de mii de oameni, care au cerut din nou demisia...

  Copyright © 2021