Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Midrigan: Era normal să fie invitată și opoziția la summit

  După părerea doctorului în științe politice, Pavel Midrigan, la summit-ul Comunității Politice Europene, care va avea loc joi în Republica Moldova, era normal să fie invitată și opoziția.

  „Dacă vin (liderii europeni – n.r.) la acest forum la noi în Moldova, era normal să insiste să fie și opoziția. Opoziția reprezintă o bună parte din cetățeni”, a declarat Midrigan, în cadrul ediției din această seară a emisiunii „TEMA” de la postul TV „Primul în Moldova”.

  El a opinat că din discuțiile cu opoziția și cu cetățenii liderii europeni ar afla starea reală a lucrurilor din țara noastră.

  „Câți lideri au fost prin raioane să discute cu cetățenii? Ei citesc numai rapoarte care la noi le desenează consilierii lor care stau aici pe banii și granturi europene”, a menționat în context Pavel Midrigan.

  Totodată, el a subliniat că  este important ca europenii să fie onești cu Republica Moldova.

  „Este important să fie cu noi onești: dacă vrem ceva – discutăm. Fiindcă noi până acum nu am negociat nimic niciodată: nici acordul din 2014, nici statutul de candidat Noi semnăm fără a negocia, noi primim toate condițiile lor”, a adăugat invitatul.

  El a făcut aluzie la dublele standarde promovate de UE în raport cu țara noastră.

  „Aceste duble standarde și cinismul administrației europene pe noi nu ne aranjează. <…> Când le trebuie lor, au atitudine, când nu le trebuie – nu. Noi nu vedem sinceritatea lor”, a subliniat Midrigan, exprimându-și regretul că „opinia poporului pe nimeni nu interesează”.

  Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Președinției, Guvernului, MAEIE, PAS.

  youtube

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Partidul interzis “Șor” din Moldova a depus un proiect de cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) prin care contestă decizia Guvernului Republicii...

  POLITICA

  Fracțiunea parlamentară de opoziție a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor anunță că intenționează să boicoteze ședințele penare ale Parlamentului. Deputații invocă că fracțiunea majoritară PAS...

  SOCIAL

  Potrivit secretarului de stat al Cancelariei de Stat Adrian Băluțel, nu exista încă suma finală a cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea summitului Comunității Politice...

  SOCIAL

  Zeci de tineri protestează în tăcere în fața hotelurilor din Capitală, unde sunt cazați liderii europeni și jurnaliștii care au participat la summitul Comunității...

  Copyright © 2021