Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Mesajul președintelui Igor Dodon cu ocazia Zilei internaționale a ocrotirii copilului

  Tradițional, la întâi iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua internațională a ocrotirii copilului. În această zi, președintele țării, Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru cei mici, dar și cu o adresare către maturi.

  “Deși îi omagiem pe cei mai mici cetățeni ai Republicii Moldova, mesajul zilei este dedicat maturilor, tuturor celor care au obligația de a asigura protecția și bunele condiții de creștere și afirmare a copiilor. Astăzi, mai mult ca oricând, accentele cad pe sensibilizarea societății în privința necesităților și drepturilor copiilor, pe cultivarea unei atitudini conștiincioase, pe educarea încrederii în forțele proprii, pe libertatea gândirii și exprimării. Or, familia, factorii decidenți, întreaga comunitate poartă responsabilitate în egală măsură pentru „calitatea” generației noi, pentru fericirea zilnică a personalității în devenire.

  Astfel, instituțiile statului depun eforturi conjugate în vederea creării climatului favorabil pentru dezvoltarea celor circa 670 mii de copii din Republica Moldova, dorința mea sinceră fiind ca cei ce ne calcă pe urme să moștenească o societate pașnică, democratică, promotoare a valorilor general umane și naționale.

  Dragi concetățeni,

  Vă transmit cordiale felicitări cu prilejul deosebit al Zilei internaționale a ocrotirii copilului. Am toată convingerea că nu există recompensă mai prețioasă în viață decât zâmbetul cald al copiilor, chipul senin și succesele aducătoare de bucurie inocentă.

  Să-i învățăm rostul binelui, adevărului și al frumosului, să-i ridicăm în zbor și să le dăruim aripi, contribuind astfel la făurirea unui viitor luminos și prosper al țării. Păstrați copilăria în suflet, pentru a vă alimenta inimile cu iubire, bunătate și puritate.
  Scumpi copii ai Moldovei!

  Sărbătoarea din acest an nu va însemna întruniri colective, concursuri și concerte cu mulți participanți, înghețată și dulciuri oferite generos în plină stradă, însă va purta aceeași încărcătură simbolică, aceeași atenție și afecțiune din partea oamenilor pentru care sunteți centrul universului.

  Cu siguranța că lucrurile vor reveni la normalitate, Vă urez La mulți ani cu soare, zâmbet și culoare!”, se arată în mesaj.

  Facebook

  POLITICA

  Scoaterea la rampă a lui Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, se face cu scopul de a distrage atenția de la...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că formațiunea sa va merge săptămâna viitoare la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în cursa pentru...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, le-a recomandat oponenților de pe dreapta să nu împartă blana ursului care încă mai aleargă prin pădure și să aștepte...

  POLITICA

  Deși alegerile parlamentare în acest an erau inevitabile, Maia Sandu s-a grăbit cu declanșarea acestora, susține președintele PSRM, Igor Dodon. Liderul socialiștilor a declarat,...

  Copyright © 2020