Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Mesajul premierului Ion Chicu, cu ocazia Zilei Cunoștințelor

  De 1 septembrie sărbătorim Ziua Cunoștințelor. Este un început simbolic pentru cei care pășesc în clasa întâi și o continuare firească de priorități, activități și realizări pentru toți cei dornici de a cunoaște.

  “Ca și alte sărbători, în acest an Ziua Cunoștințelor o marcăm diferit. Ceea ce ne dorim e să acumulăm cunoștințe în siguranță, pentru că, din păcate, noi provocări apar în fața umanității. Este necesar să fie asigurate condiții corespunzătoare pentru protejarea sănătății copiilor și tinerilor Moldovei.

  Vă mai amintiți de vorba înțeleaptă ”o minte sănătoasă într-un corp sănătos”? Această expresie s-a transcris de pe peretele școlii în subconștientul nostru și încercăm s-o aplicăm tot restul vieții. Cred că boala sau starea de bine, ignoranța sau cunoașterea nu vine de la faptul că trăim în orașe sau sate, la poalele munților sau pe malul mării sau de la faptul că practici o meserie sau alta. Important este armonia cu oamenii din jur, ceea ce poate asigura deschiderea către lucruri noi.

  Credeți-mă, cunoașterea și împlinirea nu sunt undeva departe – la sat sau oraș, în Moldova sau într-o țară îndepărtată. Fericirea și cunoștințele sunt doar aici, în mintea fiecăruia! Fericirea personală sunt cunoștințele noastre și ele nu trebuie comparate.

   Trebuie să continuăm să învățăm. Vă încurajez să fiți recunoscători dascălilor voștri, să fiți deschiși pentru ca la un moment dat va trebui să transmiteți mai departe cunoștințele și experiența acumulată.

  Dragi elevi și studenți, profesori,

  Vă felicit cu ocazia Zilei Cunoștințelor. Să aveți un nou an de studii cât mai intens, plin de realizări și descoperiri frumoase!

  Cunoștințele temeinice vă pot răspunde la toate întrebările. Învățați mult și cu plăcere, pentru ca să puteți face la un moment ceea ce ați visat!

  Fiți primii la carte, dar în primul rând, fiți fericiți!”, a menționat premierul în mesaj.

  gov.md

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Primele loturi de vaccin anti-Covid 19 pe care le va cumpăra Guvernul ar ajunge pentru 30% din populația Republicii Moldova. Despre aceasta s-a anunțat...

  POLITICA

  Speakerul, Zinaida Greceanîi, a adresat Președintelui Parlamentului (Saeima) Republicii Letonia, Ināra Mūrniece, un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a Letoniei.

  SOCIAL

  Primarul general Ion Ceban a venit cu mesaj către studenți cu ocazia Zilei Internaționale a acestora. Ceban spune că cine a fost student știe...

  POLITICA

  Premierul Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan. Discuţiile au vizat cadrul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv subiectele...

  Copyright © 2020