Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Mesajul lui Igor Dodon la 24 de ani de la înființarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova

  Astăzi, se împlinesc 24 de ani de la înființarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Cu acest prilej, președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj.

  “Este cel mai mare și cel mai important partid politic din țară, care pledează consecvent pentru apărarea statalității, independenței și neutralității Republicii Moldova. Este partidul care implementează valorile echității sociale, păcii interetnice, valorile tradiționale. Este partidul dispus să apere suveranitatea și neutralitatea Moldovei pe arena internațională și să promoveze politica externă în interesele naționale ale țării.

  Din anul 2014 și până în prezent, Partidul Socialiștilor învinge la alegerile parlamentare și constituie cel mai mare partid parlamentar din țară. Din anul 2015 până în prezent, PSRM deține cea mai mare fracțiune în Consiliul Municipal Chișinău.

  De nenumărate ori poporul Moldovei, regiunile și localitățile țării i-au ales în calitate de conducători pe candidații desemnați de Partidul Socialiștilor. Candidatul susținut de PSRM a câștigat de două ori alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. În anul 2016, candidatul Partidului Socialiștilor a învins la alegerile prin vot direct ale Președintelui Republicii Moldova. În anul 2019, candidatul Partidului Socialiștilor a devenit primul reprezentant al forțelor de stânga din întreaga istorie a Moldovei care a învins la alegerile primarului municipiului Chișinău.

  Astăzi, reprezentanții PSRM conduc 21 de raioane ale țării, sunt lideri ai 8 centre raionale și a peste 200 de localități ale Moldovei.

  De-a lungul istoriei sale, Partidul Socialiştilor a fost ghidat de responsabilitatea față de țară, de interesele statului și ale oamenilor. În 2019, PSRM a avut un rol cheie în demontarea regimului oligarhic al lui Plahotniuc. Astăzi, când Republica Moldova este amenințată de un regim de guvernare externă, Partidul Socialiștilor a format o alianţă a apărătorilor statalității moldovenești – Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

  Sunt mândru de faptul că de mulți ani conduc echipa Partidului Socialiștilor. Doresc partidului noi realizări și noi victorii.

  Sunt convins că împreună vom învinge!”, a scris Igor Dodon.

  Socialistii.md

  POLITICA

  Igor Dodon, președintele Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, a avut o întrevedere cu șeful adjunct al Administrației de la Kremlin, Dmitri Kozak, reprezentant special al...

  POLITICA

  PAS și președintele țării, Maia Sandu, au ajuns la putere prin minciuni. Astfel vicepreședintele Parlamentului, deputatul socialist Vlad Batrîncea, a calificat decizia majorității parlamentare...

  POLITICA

  Au votat majorarea vârstei de pensionare sub lozinca "Rușine!". Deputații Blocului comuniștilor și socialiștilor au blocat tribuna Parlamentului, în timp ce majoritatea PAS dezbătea...

  POLITICA

  În calitate de președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

  Copyright © 2021