Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Mesajul lui Igor Dodon cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

  Anual, la 3 decembrie, alături de comunitatea mondială, consemnăm Ziua internațională a persoanelor cu dezabilități. Instituită în 1992 prin rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite, aceasta are scopul de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă semenii noștri cu nevoi speciale. Cu acest prilej, președintele PSRM, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare tuturor persoanelor cu dizabilități.

  „Partidul Socialiștilor mereu a fost alături de această categorie de persoane. Noi am inițiat proiecte care prevăd majorarea îndemnizațiilor, indexarea pensiilor și a îndemnizațiilor de două ori pe an, acordarea ajutorului în perioada rece a anului, creșterea finanțării din partea statului pentru asistenții sociali personali și multe alte proiecte.

  Cu părere de rău, astăzi țara noastră se află într-o situație extrem de dificilă din cauza crizei pandemice și creșterii vertiginoase a prețurilor. Fac apel către întreaga societate și, în special, către autoritățile actuale, să dea dovadă de responsabilitate și mărinimie față de persoanele cu dizabilități. Să le ofere sprijinul așteptat prin acțiuni concrete, dar nu prin declarații frumoase.

  La rândul său, Partidul Socialiștilor va promova și în continuare inițiative care au ca scop susținerea persoanelor cu dizabilități și le-ar asigura un trai decent”, se menționează în mesaj.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  O nouă majorare a tarifului la gaz va duce la creșterea șomajului în Republica Moldova. Atenționarea a fost făcută de către ex-președintele țării Igor...

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat cetățenilor din toată țara, în contextul stării de urgență în sectorul energetic și al crizei sanitare.

  SOCIAL

  Astăzi, Biserica Ortodoxă prăznuiește soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

  POLITICA

  Dosarul "Energocom" a fost un spectacol înainte de Revelion, spune președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon. În cadrul emisiunii Puterea a Patra de...

  Copyright © 2021