Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  „Medicii sunt îngerii mei păzitori”. O tânără mămică, care a fost conectată la respirație artificială din cauza COVID-19, salvată de doctori

  Medicii antrenați în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19 fac nu doar posibilul, dar și imposibilul pentru ca pacienții să rămână în viață. Este și cazul unei femei însărcinate, căreia doctorii de la Spitalul Clinic Republican i-au mai dat o șansă la viață și fericirea de a fi mamă.

  Povestea femeii, dar și a medicilor-eroi este descrisă de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de socializare.

  Natalia a aflat că este infectată, formă gravă COVID-19, în primele zile a concediului de maternitate. Au urmat 5 săptămâni de spitalizare, în care ea a luptat pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată.

  Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană, iar medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul Nikita, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni. Copilul este perfect sănătos, fiind internat la Institutul Mamei și Copilului. Acesta cântărește 2 kilograme și 450 de grame.

  ”Natalia și Nikita sunt adevărați eroi, care au luptat pentru viață – Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copii crescând. COVID-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare. „Medicii sunt îngerii mei păzitori”, mi-a spus Natalia”, împărtășește ministrul din impresiile sale în urma discuției cu pacienta.

  Viorica Dumbrăveanu a făcut apel către cetățeni să respecte munca medicilor și să-i ajute în lupta cu COVID-19.

  ”Mă închin în fața tuturor lucrătorilor medicali care de aproape 7 luni, sunt în prima linie de luptă cu infecția COVID-19, depun eforturi supraomenești pentru ca fiecare viață de om să fie salvată”, a scris ministrul.

  Facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Până în prezent, circa 1 500 de militari pe contract şi angajați civili au fost imunizați împotriva noului coronavirus. Printre aceștia este şi ministrul...

  SOCIAL

  A devenit funcțională platforma pe care doritorii se pot programa la vaccinarea contra noului coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi, 13 mai, de către...

  LUMEA

  Imagini macabre în India, după ce zeci de cadavre ale unor presupuși morți de COVID-19 au eşuat pe malurile fluviului Gange în nordul Indiei.

  LUMEA

  India a înregistrat joi un nou record de infectări cu noul coronavirus, raportând 412.262 de cazuri în ultimele 24 de ore, precum şi cel...

  Copyright © 2020