Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  „Medicii sunt îngerii mei păzitori”. O tânără mămică, care a fost conectată la respirație artificială din cauza COVID-19, salvată de doctori

  Medicii antrenați în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19 fac nu doar posibilul, dar și imposibilul pentru ca pacienții să rămână în viață. Este și cazul unei femei însărcinate, căreia doctorii de la Spitalul Clinic Republican i-au mai dat o șansă la viață și fericirea de a fi mamă.

  Povestea femeii, dar și a medicilor-eroi este descrisă de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de socializare.

  Natalia a aflat că este infectată, formă gravă COVID-19, în primele zile a concediului de maternitate. Au urmat 5 săptămâni de spitalizare, în care ea a luptat pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată.

  Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană, iar medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul Nikita, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni. Copilul este perfect sănătos, fiind internat la Institutul Mamei și Copilului. Acesta cântărește 2 kilograme și 450 de grame.

  ”Natalia și Nikita sunt adevărați eroi, care au luptat pentru viață – Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copii crescând. COVID-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare. „Medicii sunt îngerii mei păzitori”, mi-a spus Natalia”, împărtășește ministrul din impresiile sale în urma discuției cu pacienta.

  Viorica Dumbrăveanu a făcut apel către cetățeni să respecte munca medicilor și să-i ajute în lupta cu COVID-19.

  ”Mă închin în fața tuturor lucrătorilor medicali care de aproape 7 luni, sunt în prima linie de luptă cu infecția COVID-19, depun eforturi supraomenești pentru ca fiecare viață de om să fie salvată”, a scris ministrul.

  Facebook.com

  Facebook

  SOCIAL

  Autoritățile medicale din municipiul Chișinău se pregătesc pentru un potențial val de COVID-19 provocat de noua variantă a coronavirusului - omicron.

  LUMEA

  Germania a transferat în străinătate primii pacienţi COVID-19 în timp ce al patrulea val al pandemiei pune o mare presiune pe sistemul său sanitar,...

  SOCIAL

  Localitățile Bubuieci, Stăuceni, Condrița și Cruzești din municipiul Chișinău rămân sub Cod roșu de alertă în sănătate.

  SOCIAL

  Capitala rămâne încă în neclaritate în ceea ce ține evoluția epidemiologică, notează primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi. Ceban...

  Copyright © 2021