Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  MECC: 20 de școli şi 450 de clase din ţară activează la distanţă din cauza carantinei

  La data de 27 noiembrie, 20 de instituții de învățământ general şi 450 de clase din țară activează la distanță din cauza carantinei. Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 489, iar 13615 au fost plasați în regim de autoizolare, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

  Potrivit instituției, 550 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 583 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 126 de persoane, iar alte 211 se află în autoizolare.

  „În învățământul profesional tehnic, în perioada 23-27 noiembrie, au fost înregistrați 32 de elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 8 – cadre didactice și 7 din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 18 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare”, indică MECC.

  În învățământul superior, în perioada 23-27 noiembrie, avem 48 studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 230 se află în autoizolare. 28 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află opt. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 20 persoane, iar nouă se află în autoizolare.

  Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1321 de instituții de învățământ. „În prezent, 15 instituții și 48 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 13, iar alți 1292 se află în autoizolare. 125 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în autoizolare se află 155. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 86 de persoane, iar alte 155 se află în autoizolare”, potrivit sursei citate.

  Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

  Republica Moldova a intrat de astăzi în stare de urgență în sănătate publică, instituită pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.

  moldpres.md

  Facebook

  Noutăţi

  Fostul Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon spune că, criza cea mare în Republica Moldova abia vine, iar soluția ar fi alegeri parlamentare și...

  POLITICA

  Statutul de țară candidată la aderare înseamnă ireversibilitatea parcursului european al Republicii Moldova, dar și fonduri suplimentare pentru modernizarea țării. Declarația a fost făcută de deputatul PAS,...

  LUMEA

  Carantina pentru călătorii care sosesc în China din străinătate se reduce de la circa 21 de zile la şapte zile petrecute într-un hotel, la...

  Noutăţi

  Calitatea de stat candidat la aderare la Uniunea Europeană și cea de membru CSI nu se exclud. Este opinia directorului executiv IPRE, Iulian Groza,...

  Copyright © 2021