Panourile publicitare în zona istorică a Chișinăului vor fi interziseBulevardele municipiului Chişinău și străzile centrale sunt supraaglomerate, iar panourile publicitare uneori acoperă complet fațadele clădirilor, semnele de circulație și mai mult, sunt amplasate haotic. În curând, plasarea panourilor publicitare va fi restricționată în mare parte în toată zona de centru a capitalei și permisă în celelalte sectoare și la periferiile orașului.

Aceasta este una dintre regulile importante care se regăsesc în Regulamentul privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate și afișaj în municipiul Chișinău, prezentat astăzi de către primarul general, Ion Ceban și viceprimarul Victor Chironda.

VERONICA LEȘCO, REPORTER ACCENT TV
După cum știm, Chișinăul abundă în panouri publicitare și acestea sunt poziționate nu tocmai în locuri potrivite. Potrivit regulamentului respectiv, panourile publicitare care sunt amplasate în intersecții, la mijlocul bulevardelor, precum și în sensurile giratorii, în curând, urmează a fi date jos. Este și cazul celor care sunt amplasate la intersecția străzilor Columna și Bănulescu Bodoni.

Potrivit autorităților municipale, numărul mare de panouri publicitare afectează traficul rutier, lucrările de reparaţie şi de construcție a reţelelor inginereşti, ceea ce duce la pierderi dar şi la ridicarea costului lucrărilor. Conform proiectului aceasta vor avea spații speciale de amplasare. Locuitorii capitalei salută inițiativa.

ION CEBAN, PRIMAR GENERAL DE CHIȘINĂU
Pentru că noi vrem un oraș care să arate frumos, care să fie estetic, să fie conform standardelor.

Ele sustrag atenția soferilor la drum. Personal, mie, când sunt la volan, deseori îmi sustrag atenția.
Ar fi bine să fie aranjate mai bine, puse în loc corect, la loc potrivit. Ar fi bine să fie de acelea electronice.

La moment, proiectul este amplasat pentru dezbateri publice, urmează a fi aprobat de către CMC, iar ulterior vor fi stabiliți și termenii de referință privind implementarea acestuia. În Chișinău sunt instalate peste 2800 de panouri publicitare. Amintim că în lunile decembrie și ianuarie, de pe străzile capitalei au fost demontate în jur de 600 de dispozitive publicitare.

Опубликовано: 18:12 22/05/2020