Arest preventiv de 30 de zile pentru Vladimir PlahotniucJudecătoria Ciocana a pronunțat astăzi decizia pe marginea dosarului deschis pe numele lui Vladimir Plahotniuc. Ex liderul democrat a primit pedeapsa preventivă, de 30 de zile de arest.

VICTORIA PARFENTIE, REPORTER, ACCENTTV „Procurorii PCCOCS au cerut și au câștigat în instanță arestul preventiv pentru 30 de zile și extrădarea din SUA a ex liderului PD. Vladimir Plahotniuc este cercetat în Dosarul Furtului Miliardului pe trei capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani în proporții deosebit de mari și organizarea și conducerea unui grup criminal. Două dintre cele trei capete de acuzare sunt catalogate drept extrem de grave și sunt pasibile cu o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare”.

„În baza încheierii, de eliberat un mandat judecătoresc, care se pune în executare imediat și urmează a fi adus la cunoștința învinuitului imediat după reținere. Locul unde urmează să fie deținut învinuitul Vladimir Plahotniuc Gheorghe, arestat preventiv va fi în Penitenciarul 13, mun. Chișinău”.

DUMITRU RĂILEANU, PROCUROR, PCCOCS
“Totul depinde de eforturile organului din statul în care acesta se află. Dumnealui deja este anunțat în căutare internațională și urmează să fie stabilit locul aflării și adus în Republica Moldova”.

Decizia poate fi contestată de partea apărării pe parcursul a trei zile de la pronunțare, la Curtea de Apel.

Опубликовано: 18:10 22/05/2020