Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  ”Мaslenița” online

  Sărbătoarea tradițională slavonă ”Maslenița„ a fost marcată, în acest an, online. Cu acest prilej, ziarul „Komsomolskaya Pravda” în colaborare cu organizația ”Russkii Dom” au organizat o serie de evenimente online, în cadrul cărora mai mulți bucătari cu renume au împărțit publicului larg secrete culinare și rețete de mâncăruri și aperitive tradiționale din Rusia.

  Clătitele sunt bucatele principale care se gătesc în săptămâna în care este celebrată sărbătoarea ”Maslenița”. Izvoarele scrise ne spun că acest fel de mâncare își trage rădăcinile încă din secolul V înaintea lui Hristos, din îndepăratul Egipt, iar primele clătite tradiționale rusești au apărut în anul 1005 era noastră. Și dacă de-a lungul anilor rețeta clătitelor a rămas neschimbată, atunci rețetele umpluturii diferă de la caz la caz și în funcție de imaginația gospodinelor.

  Vadim Șișkov, bucătar-șef

  «Iată primele noastre umpluturi – brânză, șuncă, cred că toată lumea le cunoaște, și varză de Pekin, care se completează perfect cu clătitele. Iar, pentru iubitorii de acru, pot adăuga câteva felii de castraveți murați».

  Potrivit bucătarului-șef Vadim Șișkov, rețeta de clatite prevede și un ingredient secret.

  Vadim Șișkov, bucătar-șef

  «Noi preparăm clătitele cu dragoste. Dar, în principiu, rețeta de aluat este foarte simplă: lapte, ouă și o părticică din suflet».

  Primele transmisiuni live au avut loc miercuri și joi, iar următorul eveniment online este programat pentru ziua de vineri, ora 12.00. Toți cei care vor să ia parte la sărbătoare, fie și online, pot accesa pagina de Facebook a ziarului Komsomolskaya Pravda din Moldova.

  Ala Babuc, colaborator «KP» în Moldova

  «Cu regret, în acest an, nu avem posibilitatea de a organiza evenimente distractive, însă, noi mergem în pas cu tehnologiile și am pus la cale un eveniment online. Vom arăta publicului cum se prepară clătitele și vom oferi premii participanților».

  ”Maslenița„ este o sărbătoare tradițională slavonă, care marchează venirea primăverii, precum și începerea Postului Mare.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021