Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Mașini reținute în vamă

  Bolizi de lux, unii chiar de câteva zeci de mii de euro, prind praf, de luni sau chiar de ani de zile, în parcările sediilor Poliției de Frontieră din țară. Toate au fost reținute de către oamenii legii care au reușit astfel să zădărnicească mai multe scheme infracționale. Vedeți în continuare un reportaj realizat de reporterul nostru, Svetlana Turcu.

  Svetlana Turcu, Reporter Accent TV

  «Cea mai scumpă mașină din parcarea sediului Central al Poliției de Frontieră este acest automobil, care costă în jur de 40 de mii de euro, și care este sigilat după cum vedeți, iar în interior nu avem acces. Proprietarul este un cetățean din România, care spune că nici nu bănuia că automobilul este în căutare. Mașina a fost reținută la punctul de trecere a frontierei».

  Pe parcursul acestui an, oamenii legii au reușit să stârpească mai multe scheme ilegale de introducere în țară a automobilelor.

  Pavel Donțu, ofițer pincipal de investigații, Poliția de Frontieră

  «Avem cazuri când la volan se află și o doamnă sau o domnișoară.
  Unul din cazuri ar fi acesta. A fost reținută împreună cu alte 12 mijloace de transport, toate fiind reținute în aceeași zi».

  Cea mai scumpă mașină reținută recent de Poliția de Frontieră se află pe teritoriul vamei Leușeni. Este vorba despre un bolid de lux, care valorează 170 de mii de euro și anunțat în căutare internațională. În majoritatea cazurilor, șoferii se fac că plouă și spun că automobilele nu le aparțin.

  Pavel Donțu, ofițer pincipal de investigații, Poliția de Frontieră

  «Șoferii spun că nu au știut nimic și că au primit anumite sume de bani pentru a transporta automobilul din punctul A în punctul B».

  Pavel Donțu spune că, în cele mai multe cazuri, mașinile sunt restituite proprietarilor, prin decizia instanței de judecată. Procedura este însă foarte anevoioasă și poate dura ani de zile. În tot acest timp, automobilul se află în parcarea Poliției de Frontieră. În cazul în care mașina nu a fost restituită proprietarului, ea devine a statului.

  Pavel Donțu, ofițer pincipal de investigații, Poliția de Frontieră

  «Depinde însă și de persoană, are dreptul la apărare, are dreptul de a depune cerere și din cauza asta, toate respectivele durează, examinarea, dar și prezentarea probelor».

  Svetlana Turcu, Reporter Accent TV

  «În ultimii patru ani, Poliția de Frontieră a reținut 190 de automobile pentru trafic ilicit de mașini. 38 dintre acestea sunt parcate la sediul Central al Poliției de Frontieră».

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021