Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  “Mascata” de la “Fulger”

  Are doar 22 de ani și este agent superior în cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială “Fulger”. Vorbim despre Mihaela, o tânără care a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității “Dunărea de Jos” din Galați. Ulterior tânăra a fost selectată să lucreze în cadrul Brigăzii de elită a Inspectoratului General al Poliției. Subdiviziunea a fost creată preponderant pentru bărbați, iar femeile care activează aici sunt cu adevărat o raritate.

  Mihaela este una dintre puținele femei care activează în cadrul Brigăzii cu Destinație Specială “Fulger”. Se află aici din 2017 și spune că se simte norocosă pentru că a fost acceptată în această echipă.

  Mihaela, agent superior BPDS “Fulger”:

  «Am ales această meserie pentru a-mi face părinții mândri și de la vârsta fragedă am fost așa o copilă mai ambițioasă, curajoasă, mereu în căutare de ceva nou.»

  Mihaela a acceptat să vorbească cu echipa noastră de filmare. Statutul, însă nu-I permite să-și dezvăluie identitatea, de aceea o s-o numim simplu, Mihaela.

  Mihaela, agent superior BPDS “Fulger”:

  «Această cagulă se poartă pentru a-mi proteja identitatea. 04.01, 04.38 Nu este ușor, dar totul vine de la dorința interioară, în dependență de ce vis ai, ce dorești să realizezi.»

  Meseria pe care și-a ales-o Mihaela, implică o muncă titanică. Tânăra are antrenamente în fiecare zi și este mereu pregătită să intervină în situații de risc. Și astăzi am găsit-o în sala de sport, luptând cu un adversar bărbat.

  Mihaela, agent superior BPDS “Fulger”:

  «Când am fost acceptată eram atât de fericită că nu pot reda în cuvinte. E o foarte mare onoare pentru mine să port această uniformă și săfac parte din așa un colectiv puternic».

  Tânăra polițistă spune că nu-i este frică să intervină în situații de risc, iar pentru asta face antrenamente speciale, cum ar fi acesta.

  Mihaela, agent superior BPDS “Fulger”:

  «În caz de ceva eu sunt capabilă să mă apăr pe mine și pe care mă înconjoară, pot să dau o mână de ajutor.»

  Deși meseria îi obligă să stea în umbra și să nu apară în fața camerelor de luat vederi, colegii Mihaelei, sub protecția anonimatului, au acceptat să vorbească cu echipa noastră de filmare.

  Mihaela, agent superior BPDS “Fulger”:

  «De lucrat cu ea și cu orice femeie în cadrul Brigăzii este foarte ușor, deoarece toate femeile din Brigadă, inclusive și ea suntdestul de responsabile, curajoase și fac față la orice cerință și indicație”.

  Până în prezent, Mihaela a obținut mai multe locuri de frunte la campionate naționale și internaționale de K-1. Brigada de Poliție cu Destinație Specială “Fulger” a fost creată în 1991 și este o subdiviziune de elită a Inspectoratului General al Poliției. Printre obiectivele acesteia sunt neutralizarea infractorilor deosebit de periculo și, eliberarea ostaticilor și a persoanelor răpite, menținerea ordinii publice în timpul desfășurării manifestătilor în masă.

  Facebook

  Copyright © 2021