Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Masca nu mai este obligatorie

  Vești bune pentru locuitorii capitalei. Astăzi, portul măștilor în spațiile deschise nu mai este obligatoriu. O decizie în acest sens a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare municipale de Sănătate Publică. Anunțul a fost făcut de către edilul Capitalei, Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  Primul și poate cel mai așteptat de mai multă lume, subiect ține de portul măștilor. De astăzi este liber fără mască în spațiile deschise și portul lor rămâne oligatoriu doar în spațiile închise, în transportul public și la manifestațiile și evenimentele publice

  Tot astăzi s-a decis ca domeniul HORECA să revină la regimul de lucru obișnuit cu respectarea măsurilor AntiCovid. Cu excepția cluburilor de noapte, organizarea discotecilor și karaoke.

  CESP a decis:

  · Organizarea evenimentelor va avea loc cu capacitatea de 50 de procente din locurile sălii.
  · Teatrele și sălile de concerte revin la programul obișnuit cu păstrarea distanței între persoane de un metru și cu purtarea măștilor.
  · Locurile de agrement și parcurile de distrații își reiau activitatea precum și târgurile tematice.
  · Permiterea organizării activităților taberelor pe teritoriul municipiului Chișinău, și a competițiilor sportive.

  Totodată, potrivit edilului se permite la comasarea grupelor de copii și transferurile la alte grădinițe în contextul desfășurării lucrărilor de reparație în unele instituții.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Copyright © 2021