Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Marina Tauber: Mulțumim partenerilor de dezvoltare pentru ajutor, dar vrem ca banii să ajungă la oameni

  Vicepreședintele Partidului politic „ȘOR”, deputatul de opoziție Marina Tauber a exprimat mulțumiri partenerilor de dezvoltare pentru asistența acordată Republicii Moldova. În același timp, parlamentarul subliniază că acești bani trebuie să ajungă la oameni.

  „Vrem să mulțumim partenerilor de dezvoltare pentru faptul că ajută țării noastre. Noi înțelegem că Statele Unite și Uniunea Europeană ajută Republica Moldova în mai multe domenii, important ca banii aceștia să ajungă la oameni”, a declarat Marina Tauber la emisiunea „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, difuzată pe internet.

  În același timp Tauber consideră că asistența din vest nu trebuie să împiedice dezvoltarea relațiilor cu alți parteneri strategici.

  Ea a mai menționat că nu vectorul geopolitic contează, ci capacitatea guvernanților de a conduce țara.

  „Nu vorbim de vectorul geopolitic, vorbim de reprezentanți care sunt absolut incompetenți, care se vede că nu au nicio idee legată de Moldova. Ei doar sunt undeva mereu, nici acasă deja nu vin se vede că. Și n-au nicio capacitate managerială”, a subliniat Marina Tauber.

  De asemenea, ea admite că partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova nu au suficientă informație despre ceea ce se întâmplă la noi în țară și despre cine este vinovat de criza din Moldova.

  „Probabil că la partenerii noștri de dezvoltare cumva nu ajunge toată informația. Sperăm că ei o să vadă tentativele noastre, că ei o să audă că noi nu pur și simplu criticăm”, a remarcat Tauber.

  În opinia sa, de criză se fac vinovați „Maia Sandu și PAS, iar reprezentanții aceștia sunt o rușine pentru Europa”.

  La momentul publicării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Parlamentului, Guvernului, administrației prezidențiale.

  primul.md

  Facebook

  LUMEA

  Statele Unite ar putea fi în incapacitate de plată chiar de la 1 iunie, dacă nu se ajunge la un acord în Congres pentru...

  POLITICA

  Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore. Deputatul a fost transferat la Centrul Național Anticorupție (CNA). Potrivit versiunii oficiale, Tauber a fost...

  LUMEA

  Pe fondul unui excedent de vaccinuri COVID, Pfizer şi BioNTech au venit cu o nouă propunere către Uniunea Europeană, conform căreia statele membre să...

  LUMEA

  Un tren de marfă care transporta materiale periculoase a deraiat miercuri seară în vestul statului Arizona (sud-vestul SUA), a relatat The New York Times...

  Copyright © 2021