Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Marian a explicat motivul numirii lui Alaiba în funcția de ministru: Am decis să punem o persoană cu un profil de comunicare mai activ

  Vicepreședintele PAS, deputatul Radu Marian, a oferit explicații de ce Dumitru Alaiba a fost numit în locul lui Sergiu Gaibu în funcția de ministru al Economiei. În opinia sa, „nu este neapărat să fii un expert exact din domeniu ca să conduci bine o instituție”, important este „un profil de comunicare mai activ”. Declarațiile respective au fost făcute de Marian la emisiunea „UNInterviu” de la Unimedia.

  „Am decis să punem în funcție o persoană cu un profil de comunicare mai activ care să poată promova mai bine prioritățile Ministerului Economiei și prioritățile noastre economice. …Când vorbim de specialiști în domeniu, a fi într-o funcție de stat, uneori se întâmplă faptul că a fi specialist în domeniu nu garantează succesul”, a explicat Marian.

  El a amintit de faptul că Maia Sandu a ocupat funcția de ministru al Educației, deși nu era din domeniul educațional, dar „lumea a apreciat lucrul ei acolo”.

  „Doamna președinte Maia Sandu, când era ministru al educației, ea nu era din domeniul educațional, ea este economist, dar a făcut anumite lucruri care au schimbat din temelie domeniul educației, și lumea a apreciat lucrul ei acolo, nu degeaba a ajuns președinte”, a spus deputatul PAS.

  În concluzie el a specificat că nu este neapărat să fii un „expert exact dintr-un anumit domeniu ca să conduci bine o instituție”.

  „Nu este neapărat să fii un expert exact din acel domeniu ca să conduci bine o instituție. Important să ai viziune, important să ai determinare, să poți să coordonezi și, poate, la fel de important ca prestație profesională să comunici. Asta este la fel de important pentru o persoană într-o funcție de demnitate publică”, a declarat Marian.

   youtube

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021