Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Mărgineanu, despre crearea Centrului anti-propagandă: Oare nu este o instituire la nivel de lege a ideologiei partinice a PAS?

  Avocatul Iurie Mărgineanu a făcut o paralelă între intenția de creare a Centrului de combatere a propagandei și instituirea ideologiei de partid a PAS la nivel de lege. Opinia a fost exprimată la emisiunea „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

  „Ce înseamnă crearea acestui minister, departament sau direcții de adevăr? Oare nu este o instituire la nivel de lege a ideologiei partinice a PAS-ului? Mi se pare un absurd”, a declarat Mărgineanu.

  În opinia sa, crearea acestui centru va duce la interzicerea „rațiunii critice a fiecărui om”.

  „Dacă se vorbește despre un narativ, și eu voi avea o acțiune critică vizavi de el, deja nu mai sunt patriot. Acei care nu-s patrioți, intră în „Mirotvoreț”, îs putiniști, îs fsb-iști. Eu am spus-o odată și repet: dictatura a fost instituită din momentul de când s-au legiferat cât funcțiile, atât și mandatele de deputat ale PAS-ului”, a subliniat avocatul.

  Amintim că luni dimineața Sandu a anunțat inițiativa legislativă de constituire a Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei, „denumit simbolic – „Patriot”. Ea a explicat că centrul va avea misiunea de a „coordona și implementa politica statului în domeniul securității informaționale și de a asigura comunicarea strategică în vederea identificării, prevenirii și combaterii dezinformării la nivel național”. Totodată, Maia Sandu a dat de înțeles că nu consideră crearea  Centrului de combatere a propagandei ca un atac asupra libertății de exprimare.

  La momentul scrierii acestei știri, serviciile de presă ale Președinției, Guvernului și PAS nu au comentat declarațiile lui Iurie Mărgineanu.

  youtube

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021