Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  „Marea curățenie” a PAS-ului

  E oficial. După ce vor fi aprobate mandatele deputaților și numit un nou guvern, conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate, va începe o epurare masivă a structurilor de stat. Președintele PAS, Igor Grosu, a declarat că reprezentanții și conducerea Comisiei Electorale Centrale vor fi primii concediați, adăugând că și alți oficiali ar trebui să fie precauți.

  Igor Grosu, președinte interimar PAS

  „Nu ne putem permite luxul de a extinde creditul de încredere către conducerea sau reprezentanții unor agenții guvernamentale, care le conduc de aproximativ doi ani. Au avut suficient timp. Prima structură a fost definită – trebuie să înțelegem ce fel de evaluare vom oferi CEC. Pentru că ceea ce s-a întâmplat în această campanie electorală este păcat, chiar și să ne amintim de cazul diasporei. O altă rușine este intenția lor de a deschide secții pe teritoriul de pe malul Stâng, care nu este controlat de autoritățile moldovenești ”.

  Conducerea și reprezentanții Comisiei Electorale Centrale nu sunt singurii care, potrivit liderului PAS, ar trebui să-și împacheteze lucrurile și să elibereze birourile. Grosu spune că în gardă trebuie să stea și angajații Agenției Naționale a Transporturilor Auto, care ar fi asigurat transportul alegătorilor de pe malul stâng al Nistrului dar și membrii Consiliului Audiovizualului, care au permis o campanie electorală plină de minciuni și manipulări. Grosu a continuat lista disponibilizărilor planificate, cu echipa Consiliului Concurenței, Agenției Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei și Agenției Proprietăți Publice. În plus, liderul PAS, a spus că disponibilizări vor fi probabil și la Procuratura Generală, precizând clar că Alexandr Stoianoglo va pleca din funcție.

  Igor Grosu, președinte interimar PAS

  „Aveam așteptări foarte mari de la procurorul general. Când a sosit pentru prima dată, a durat ceva timp să se adapteze, deoarece există multe cazuri, puțini procurori, iar Procuratura este copleșită. Toată lumea avea o așteptare legitimă și justificată. Toată lumea se aștepta la progrese în cazurile cu profil înalt, în cazurile majore, astfel încât oamenii să înțeleagă că hoții nu vor putea dormi liniștiți, că Procuratura își face treaba. Personal, nu am observat prea multe progrese „.

  În același timp, Grosu a spus că nu este deloc jenat de rezistența naturală a sistemului, cu care PAS se va confrunta cu siguranță, în cazul disponibilizărilor în masă. În același timp, Grosu nu a spus cum vor fi ocupate posturile vacante în cazul unei „curățenii” masive. În ajun, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au făcut un apel către toți concetățenii noștri, care se consideră profesioniști, să-I ajute în procesul de transformare a puterii.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021