Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Marea Britanie reduce la jumătate prețul la gaze și electricitate pentru companii

  Guvernul britanic a anunțat miercuri plafonarea prețului angro la gaze naturale și electricitate pentru companii, începând din luna octombrie. Plafonul va fi fixat la mai puțin de jumătate față de prețul de pe piață, cu scopul de a reduce presiunile create de explozia prețurilor la energie, transmite Reuters.

  Potrivit autorităților, prețul la electricitate va fi plafonat la 211 lire (239 de dolari) pentru un Megawatt-oră, iar prețul gazelor naturale va fi plafonat la 75 de lire sterline pentru un Megawatt-oră.

  „Am decis să intervenim pentru a opri colapsul firmelor, să protejăm locurile de muncă și să limităm inflația”, a anunțat ministrul de Finanțe, Kwasi Kwarteng.

  Nivelul plafonului a fost fixat la mai puțin de jumătate din prețul angro prognozat pentru această iarnă, a precizat Guvernul britanic, adăugând că prețul final va fi confirmat la data de 30 septembrie. Furnizorii vor fi compensați pentru reducerea prețului la gaze și electricitate acordată consumatorilor non-casnici.

  Inițial, schema se va aplica din 1 octombrie și până la finele lunii martie 2023 pentru toți utilizatorii de energie noncasnici, inclusiv organizații caritabile și instituții din sectorul public, precum școli și spitale, pe lângă companii.

  În paralel, Guvernul de la Londra a anunțat că sprijinul pentru gospodăriile din Irlanda de Nord va fi la același nivel cu o schemă similară care se aplică pentru restul Regatului Unit.

  Facebook

  ECONOMIE

  Companiile străine pleacă din Republica Moldova din cauza politicilor promovate de guvernanți. Așa a comentat Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei, decizia companiei aeriene Wizz...

  LUMEA

  E criză de legume în Marea Britanie. Mai multe lanțuri de magazine au introdus restricții. De exemplu, în unele supermarketuri, oamenii pot cumpăra doar...

  LUMEA

  Economia Marii Britanii a înregistrat o creştere zero în ultimele trei luni din 2022 – suficient pentru a evita pentru moment intrarea în recesiune...

  ALEGEREA EDITORILOR

  În chitanțele de energie electrică pentru luna ianuarie, compensația se va reflecta doar pentru cetățenii cu un grad de vulnerabilitate energetică foarte ridicată. Potrivit...

  Copyright © 2021