Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Marea Britanie reduce la jumătate prețul la gaze și electricitate pentru companii

  Guvernul britanic a anunțat miercuri plafonarea prețului angro la gaze naturale și electricitate pentru companii, începând din luna octombrie. Plafonul va fi fixat la mai puțin de jumătate față de prețul de pe piață, cu scopul de a reduce presiunile create de explozia prețurilor la energie, transmite Reuters.

  Potrivit autorităților, prețul la electricitate va fi plafonat la 211 lire (239 de dolari) pentru un Megawatt-oră, iar prețul gazelor naturale va fi plafonat la 75 de lire sterline pentru un Megawatt-oră.

  „Am decis să intervenim pentru a opri colapsul firmelor, să protejăm locurile de muncă și să limităm inflația”, a anunțat ministrul de Finanțe, Kwasi Kwarteng.

  Nivelul plafonului a fost fixat la mai puțin de jumătate din prețul angro prognozat pentru această iarnă, a precizat Guvernul britanic, adăugând că prețul final va fi confirmat la data de 30 septembrie. Furnizorii vor fi compensați pentru reducerea prețului la gaze și electricitate acordată consumatorilor non-casnici.

  Inițial, schema se va aplica din 1 octombrie și până la finele lunii martie 2023 pentru toți utilizatorii de energie noncasnici, inclusiv organizații caritabile și instituții din sectorul public, precum școli și spitale, pe lângă companii.

  În paralel, Guvernul de la Londra a anunțat că sprijinul pentru gospodăriile din Irlanda de Nord va fi la același nivel cu o schemă similară care se aplică pentru restul Regatului Unit.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Marea Britanie va introduce treptat noi monede, bancnote şi timbre cu imaginea regelui Charles al III-lea, în timp ce noul cifru regal al Marii...

  LUMEA

  După 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este omniprezentă în viața britanicilor, care îi simt zilnic prezența fie...

  LUMEA

  Liz Truss, care preia marţi portofoliul de premier al Marii Britanii, intenţionează să îngheţe facturile la energie timp de 18 luni şi va permite...

  LUMEA

  Priti Patel a anunţat luni că va demisiona din funcţia de ministru de Interne, după ce Liz Truss va prelua oficial funcţia de premier...

  Copyright © 2021