Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Marea Britanie: Lucrătorii din porturi au ieșit la cea mai mare grevă

  La Felixstowe, un oraș portuar, lucrătorii din cel mai mare port de containere din Marea Britanie au intrat pentru prima dată în grevă după 30 ani.

  1.900 de membri din Sindicatul Unit de la Felixstowe din Suffolk au anunțat că vor ieși în stradă timp de opt zile. Motivul grevei ar fi o dispută privind salariile, transmite BBC.

  Membrii sindicatului resping oferta din partea conducerii lui Felixstowe & Dock Railway Company de a crește salariile doar cu 7% și se plâng că salariații nu pot supraviețui cu atât din cauza inflației.

  Miles Hubbard, de la biroul regional al Sindicatului Unit, a declarat pentru BBC: „Foarte puțini oameni s-au prezentat la serviciu în această dimineață.

  Aproximativ 2.550 de persoane lucrează în portul Felixstowe, cel mai aglomerat port din țară, care gestionează aproximativ 48% din comerțul cu containere din Marea Britanie. Printre muncitorii aflați în grevă se numără conducători de macarale, operatori de mașini și stivuitori care încarcă și descarcă nave.

  Purtătorul de cuvânt al companiei, Paul Davey, a declarat că salariul mediu al lucrătorilor de la Felixstowe este de 43.000 de lire sterline, iar angajaților li s-a oferit o creștere de 7%, plus o plată unică de 500 de lire sterline.

  El a precizat că oferta reprezintă o creștere între 8,1% și 9,6%, în funcție de categoria de lucrător din port, în condițiile în care creșterea salarială medie în țară a fost de 5%.

  „Avem o economie în scădere, intrăm în recesiune… Cred că este într-adevăr o ofertă foarte corectă”, a spus el care acuză sindicatul pentru instigare la grevă.

  „Le servește bine scopului lor de a avea o grevă aici, la Felixstowe… Știu că mulți dintre ei [muncitorii] simt că sunt folosiți ca pioni în acest joc.”

  Rețeaua de transport pentru marfă Logistics UK a declarat că „nu se așteaptă la perturbări masive” în urma grevei.

  Un purtător de cuvânt al asociației profesionale a declarat pentru BBC: „Dacă [greva] va dura mai mult de opt zile, atunci cei care folosesc portul vor căuta rute alternative, dar în acest moment există stocuri suficiente în lanțul de aprovizionare. Alții au planificat deja rute alternative – nu ne așteptăm la o panică. Ca industrie, suntem incredibil de flexibili și lucrăm de ceva vreme pentru a pune aceste mărfuri în porturi alternative dacă va fi nevoie.”

  Marele grup de transport maritim Maersk a avertizat că se așteaptă ca greva să provoace perturbări serioase, unele nave având întârzieri semnificative.

   

  Greviștii au format o linie de pichetare duminică dimineață, iar sindicatul spune că aceștia vor protesta până la ora 22, în următoarele opt zile.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Italia se pregăteşte de o grevă naţională pe aeroporturi. Mâine, timp de 24 de ore, angajaţii intră în grevă pentru a cere salarii mai...

  SOCIAL

  Liceul teoretic „Dimitrie Cantemir” din satul Văsieni, raionul Ialoveni intră în grevă generală! Decizia a fost luată de administrație după ce autoritățile raionale au...

  LUMEA

  Sunt demonstrații sociale în Europa, din cauza scumpirii vieții. În perioada 9-10 martie 2023 va avea loc o grevă generală în toate domeniile de...

  LUMEA

  Francezii se pregătesc pentru cea mai mare grevă generală de anul acesta. Marți peste un milion de oameni sunt aşteptaţi să protesteze faţă de...

  Copyright © 2021