Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Marea Britanie a înregistrat cea mai scăzută temperatură de peste două decenii, -22,9 de grade Celsius

  Marea Britanie a înregistrat în cursul dimineţii de joi minus 22,9 de grade Celsius în mai multe zone din Scoţia, cea mai scăzută temperatură din ultimii 25 de ani, a informat Serviciului Naţional de Meteorologie (Met Office) citat de EFE.

  Potrivit Met Office este vorba de cea mai geroasă noapte înregistrată din 1995.

  Meteorologii au emis o alertă de cod galben de ninsoare şi gheaţă pentru ample zone din Scoţia în care serviciile de transport au fost afectate, care va rămâne în vigoare, în principiu, până la jumătatea zilei de vineri.

  Temperatura în termometre a scăzut până la -22,9 de grade Celsius în localitatea Braemar, din comitatul scoţian Aberdeenshire (centrul Scoţiei).

  Potrivit experţilor meteo, ultima oară când temperaturile au ajuns la minus 20 de grade în Marea Britanie a fost la 23 decembrie 2010.

  Aceste temperaturi extrem de scăzute au provocat perturbări ale transportului feroviar în Scoţia, a anunţat joi ScotRail.

  Organizaţia caritabilă britanică Centrepoint, care îi ajută pe tinerii fără adăpost, a făcut apel la cetăţeni să ofere oamenilor străzii o băutură caldă, mâncare sau haine groase.

  Serviciul Public de Sănătate (NHS) a anunţat că joi, în pofida temperaturilor scăzute, numeroase centre de vaccinare din ţară sunt deschise, dar că se pot face şi reprogramări.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Toată lumea din Marea Britanie va avea acces gratuit la două teste anti-Covid pe săptămână, potrivit unui program inițiat de Guvern care va începe...

  LUMEA

  Peste 12 milioane de persoane au fost vaccinate împotriva maladiei COVID-19 în Marea Britanie, potrivit unor statistici guvernamentale date publicităţii duminică, informează DPA.

  LUMEA

  Mai mult de 10 milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 în Marea Britanie, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Matt...

  LUMEA

  Supermarketurile britanice din reţelele Tesco, Asda, Aldi şi Waitrose au anunţat marţi că nu vor mai permite accesul clienţilor care nu poartă mască şi...

  Copyright © 2020