Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Maia Sandu și PAS intenționează să continue lupta împotriva canalelor TV rusești (VIDEO)

  O nouă guvernare, moravuri vechi. Maia Sandu și PAS intenționează să continue lupta împotriva canalelor TV rusești, urmând exemplul lui Vladimir Plahotniuc. În prima etapă, este planificată interzicerea publicității pe canalele transmise din Rusia. Despre aceasta a subliniat președintele Parlamentului, Igor Grosu menționând că acest proiect de lege este deja pregătit.

  „Colegii mei din comisia competentă lucrează la acest lucru. Am avut o conversație pe această temă în timpul sesiunii extraordinare, care a avut loc în august … Suntem obligați să protejăm producătorul local, avem talentele noastre, iar mica piață publicitară care există în Moldova ar trebui să fie acordată celor care produc conținutul lor”, a declarat Grosu. Grosu a mai adăugat că „va distruge actualul monopol al publicității”, referindu-se la canalele TV retransmise din Rusia.

  „Aceasta este promisiunea mea. Pentru că altfel nu vom putea crea condiții pentru canalele TV cu adevărat independente sau pentru cei care vor să își creeze propriul produs ”, a rezumat el.

  Amintim că pe timpul lui Plahotniuc a fost interzisă difuzarea programelor analitice și de știri ale posturilor TV rusești pe teritoriul Republicii Moldova. Anularea acestei interdicții a fost posibilă la sfârșitul anului 2020 datorită Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Acum locuitorii țării pot urmări din nou aceste programe.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  youtube

  Copyright © 2021