Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Maia Sandu și Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea populației – sondaj

  Șeful statului Maia Sandu și ex-președintele țării Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor Republicii Moldova, arată datele sondajului Vox Populi – Mai 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  foto: zdg.md

  Studiul arată că în Maia Sandu au încredere 33,7 la sută din cetățenii deciși, iar în liderul PSRM, Igor Dodon –31,4%. Pe locul trei s-a clasat comunistul Vladimir Voronin, pentru care s-au expus 7,7%. Liderul PCRM este urmat în clasament de speakerul Zinaida Grceanîi – cu 6 procente.

  Topul politicienilor cu cea mai mare încredere din partea populației este urmat de Ilan Șor – cu 5,6 la sută și primarul Capitalei, Ion Ceban – cu 5,3 procente. În clasament apare și Renato Usatîi – cu 5%, și liderul PPDA, Andrei Năstase – cu 2,2%. Totodată, 3,1 procente din respondenți au declarat că au încredere în alte candidaturi.

  Sondajul s-a desfășurat în perioada 14-22 mai, pe un eșantion de 1183 de persoane, cu o eroare maximă de 3,0%. Studiul reprezintă o parte componentă a Proiectului internațional „Identitate și coeziune socială în Europa Centrală și de Est”, realizat în comun cu Filiala de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina.

  privesc.eu

  Facebook

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat cetățenilor din toată țara, în contextul stării de urgență în sectorul energetic și al crizei sanitare.

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, evită să discute cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre criza gazelor naturale. Despre aceasta deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor,...

  POLITICA

  Fostul prim-ministru al RM, Ion Chicu susține că, de când Maia Sandu a "scos țara din izolare", costurile împrumuturilor interne au crescut de aproape...

  POLITICA

  După revelion, tariful la gazele naturale ar putea fi și mai mari. În situația creată, trebuie urgent de negociat cu Federația Rusă, iar conducerea...

  Copyright © 2021