Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Maia Sandu și Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea populației – sondaj

  Șeful statului Maia Sandu și ex-președintele țării Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor Republicii Moldova, arată datele sondajului Vox Populi – Mai 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  foto: zdg.md

  Studiul arată că în Maia Sandu au încredere 33,7 la sută din cetățenii deciși, iar în liderul PSRM, Igor Dodon –31,4%. Pe locul trei s-a clasat comunistul Vladimir Voronin, pentru care s-au expus 7,7%. Liderul PCRM este urmat în clasament de speakerul Zinaida Grceanîi – cu 6 procente.

  Topul politicienilor cu cea mai mare încredere din partea populației este urmat de Ilan Șor – cu 5,6 la sută și primarul Capitalei, Ion Ceban – cu 5,3 procente. În clasament apare și Renato Usatîi – cu 5%, și liderul PPDA, Andrei Năstase – cu 2,2%. Totodată, 3,1 procente din respondenți au declarat că au încredere în alte candidaturi.

  Sondajul s-a desfășurat în perioada 14-22 mai, pe un eșantion de 1183 de persoane, cu o eroare maximă de 3,0%. Studiul reprezintă o parte componentă a Proiectului internațional „Identitate și coeziune socială în Europa Centrală și de Est”, realizat în comun cu Filiala de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina.

  privesc.eu

  Facebook

  POLITICA

  reședintele țării Maia Sandu și liderii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Igor Dodon și Vladimir Voronin, sunt în top trei persoane publice din Republica Moldova....

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, se implică în campania electorală. De această părere sunt aproape toți experții, care au participat la cercetarea sociologică Rating Politic...

  POLITICA

  Majoritatea populației este contra aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO, indică datele unui studiu prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Șeful statului Maia Sandu și ex-președintele țării Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova, arată datele studiului...

  Copyright © 2021