Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Maia Sandu se solidarizează cu primarii, care vor să poată MAJORA taxele locale

  Maia Sandu susține primarii, care vor să aibă dreptul să majoreze taxele locale. În cadrul unei conferințe de presă, președintele ales s-a arătat nemulțumită de inițiativa Guvernului Chicu de a plafona taxele.

  „Aleșii locali şi așa au atribuții limitate și nu este cazul ca aceștia să fie lipsiți și de dreptul de a stabili taxele locale”, a spus Sandu.

  Precizăm că Guvernul condus de Ion Chicu a elaborat o inițiativă care prevede plafonarea taxelor locale. Șeful Guvernului a precizat că această măsură a fost necesară pentru a oferi „o predictibilitate pentru investitori” și nu le va permite autorităților locale să impună impozite mai mari, decât cele prevăzut de lege.

  „Investitorul când vine să construiască o fabrică sau ceva pe cele platforme industriale, pe care noi le dezvoltăm în teritoriu, ei vor să știe care vor fi taxele locale anul acesta cu primarul acesta, el vrea să știe care vor fi taxele locale pentru anii următori. De aceea, noi am venit cu această propunere”, a spus Ion Chicu.

  Comunitatea de afaceri din țara noastră a susținut inițiativa Guvernului.

  “Considerăm necesară micșorarea plafoanelor pentru unele taxe locale, acestea pe alocuri fiind exagerate. În opinia noastră, la stabilirea taxelor locale urmează a se lua în considerare o metodologie sau un șir criterii clar definite, care vor proteja atât autoritățile publice locale, cât și agenții economici și vor permite determinarea cu maximă obiectivitate a taxelor locale”, se arată într-un comunicat de presă al Comunității de afaceri.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  Constituția nu conține nicio prevedere ce i-ar permite Președintelui să nu desemneze un premier, indiferent de motiv. Declarația aparține juristului Alexandru Tănase, fost președinte...

  POLITICA

  Maia Sandu a cerut și a primit demisia Guvernului condus de Ion Chicu, pe care l-a numit catastrofal, dar nu are un plan în...

  POLITICA

  Potrivit deputatului în Parlamentul RM din partea PSRM, Gaik Vartanean, șefului statului, Maia Sandu, nu îi pasă de problemele interne ale țării.

  SOCIAL

  În campania electorală promitea să-l scoată imediat, iar acum spune că există lucruri mai importante. Maia Sandu afirmă că scoaterea gardului de la Președinție...

  Copyright © 2020