Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Maia Sandu, despre secarea Nistrului: Pe subiectul cantității de apă nu există pericol

  Președintele țării, Maia Sandu, susține că nu există pericol ca nivelul râului Nistru să scadă substanțial. Totodată, șeful statului recunoaște că există probleme ce țin de biodiversitate.

  „Am discutat serios subiectul cu Ucraina și la Bruxelles, a fost o discuție inclusiv cu conducerea UE. Pe subiectul cantității de apă nu există pericol, cum a arătat și evaluarea făcută de experți PNUD, există probleme cu biodiversitatea. Aici vrem să intervenim cu standarde ecologice”, a declarat Maia Sandu.

  Amintim că o investigație a Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) și a Centrului de Investigații Jurnalistice din Republica Moldova (CIJM) demonstrează că, autoritățile ucrainene continuă lucrările efectuate pe Nistru pentru a mări capacitatea Centralei Hidroelectrice de Acumulare ce va cuprinde șapte unități hidraulice cu o capacitate totală de 2.268 megawați, ceea ce ar face din aceasta cea mai mare astfel de centrală din Europa și a șasea ca mărime din lume.

  Studiile arată că actualul Complex Hidroenergetic Nistru are deja un impact major asupra debitului, calității apei și diversității biologice a fluviului Nistru.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  privesc.eu

  SOCIAL

  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a adresat cetățenilor din toată țara, în contextul stării de urgență în sectorul energetic și al crizei sanitare.

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, evită să discute cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre criza gazelor naturale. Despre aceasta deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor,...

  POLITICA

  Fostul prim-ministru al RM, Ion Chicu susține că, de când Maia Sandu a "scos țara din izolare", costurile împrumuturilor interne au crescut de aproape...

  POLITICA

  După revelion, tariful la gazele naturale ar putea fi și mai mari. În situația creată, trebuie urgent de negociat cu Federația Rusă, iar conducerea...

  Copyright © 2021