Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Maia Sandu a salutat suspendarea licenței a 6 canale TV

  Președinta Maia Sandu a comentat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de a suspenda licența de emisie a 6 posturi TV: „Primul în Moldova”, „Accent TV”, „RTR Moldova”, „NTV Moldova”, „TV6” și „Orhei TV”. Președinta a salutat această decizie, care, potrivit afirmației sale, „vine să protejeze spațiul informațional național”.

  „Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat în această seară, pe durata stării de urgență, licența de emisie a șase posturi de televiziune: Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6. Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, și vine să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea.

  Păstrarea păcii și stabilității în Moldova este prioritatea noastră, în contextul dificil în care ne aflăm, având război la hotar. Iar protejarea spațiului informațional național este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sancțiunilor internaționale. Nu putem admite ca, în această perioadă plină de provocări, securitatea statului și viața liniștită a cetățenilor să fie puse în pericol de fugari care doresc un singur lucru – să scape de justiție”, a scris Sandu pe rețele sociale.

  Este de remarcat faptul că conducerea și angajații posturilor TV, a căror licență a fost suspendată pentru perioada de urgență, califică decizia CSE „absolut neîntemeiată” și o consideră „un atac fără precedent la libertatea de exprimare, la libertatea editorială, la libertatea jurnaliștilor”.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021