Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Maia Sandu a respins legea prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici

  Președintele Maia Sandu a refuzat să promulge Legea prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai, informează Telegraph.md, cu referire la anunțul făcut chiar de către șeful statului.

  “Am întors Parlamentului și legile 69 și 70 din 23.04.2021, prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai. Motivul e inechitatea”, a scris Maia Sandu.

  Odată cu acest proiect de lege, Sandu a respins și anularea Legii miliardului, dar și alte acte normative aprobate de PSRM și Platforma Pentru Moldova.

  Amintim că statul urma să acopere cheltuielile pentru facturile la energia electrică pe perioada stării de urgență pentru toți consumatorii casnici din Republica Moldova. Proiectul PSRM a fost votat în aprilie curent, iar PAS și PPDA s-au abținut.

  Deputatul PSRM, Petru Burduja, unul din autorii proiectului, a declarat în procesul votării că inițiativa viza peste 1,2 milioane de cetățeni. Banii urmau să fie achitați pentru consumul real al energiei electrice pentru lunile menționate.

  Suma compensată urma să constituie 428 de lei – câte 214 de lei pe lună, pentru fiecare gospodărie casnică.

  Inițiativa PSRM avea menirea să sprijine în contextul crizei socio-economice și pandemice.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  telegraph.md

  Facebook

  POLITICA

  Maia Sandu salută decizia PAS de a exclude obligativitatea organizării concursurilor publice pentru șefia mai multor instituții. În cadrul unui interviu la TV8, președintele...

  POLITICA

  Vila de la Condrița este întreținută de stat pentru ca Maia Sandu să se plimbe prin pădure. Despre aceasta președintele a declarat la TV8.

  POLITICA

  Președintele țării, Maia Sandu, nu cunoaște la ce preț Republica Moldova va cumpăra gaz din 1 octombrie 2021. Totodată, Președinția și Guvernul nu vor...

  POLITICA

  În plin scandal legat de postul de televiziune TV8, președintele țării, Maia Sandu, merge la o emisiune moderată de jurnalista Mariana Rață pentru a...

  Copyright © 2021