Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  MAI: Situația este sub control

  Totul este sub control, afirmația vine din partea minsitrului Afacerilor Interne, Ana Revenco. Potrivit demnitarului totate punctele vamale lucrează în regim normal, iar de ieri și până astăzi, în țara noastră au intrat aproximativ 21 de mii de ucraineni. Șefa de la MAI, a anunța că majoritatea dintre ei fie tranzitează țara nostră, fie s-au întors deja acasă, și doar 386 au solicitat azil în țara noastră. Totodată, MAI-ul a lansat o linie verde, unde refugiații din Ucraina pot primi informații utile.

  În cadrul conferinței de presă, șefa de la MAI a prezentat informația recepționată până la ora 14.00. Astfel de ieri și până astăzi, fluxul pasagerilor la vămile moldo-ucrainene a crescut considerabil, iar numărul pesonalului de la punctele vamale – suplimentat. Cele mai aglomerate puncte de trecere sunt cele de la Palanca, Todora-Starokazacie și Otaci, unde coloanele de mașini se întind pe 2-3 kilometri. Revenco mai spune că poliția activează umăr la umăr cu polițiștii de frontieră pentru a fluidiza traficul, iar situația în țară este sub control.

  Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne

  «La ora actuală au fost înregistrate 386 de cereri de azi, din care 90 doar pe parcursul zilei de astăzi. În ceea ce privește implicarea. Pe absolut toate punctele de trecere a frontierei sunt astăzi mobilizați 1112 angajați ai poliției de frontieră, inclusiv, pe frontiera verde. La moment situația este liniștită».

  În ceea ce privește cerentrele de cazare a refugiaților, Revenco a declarat că acestea lucrează în regim normal și sunt puse la dispoziția refugiaților 24 din 24 de ore.

  Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne

  «În ceea ce privește centrele provizorii care au fost deschise ieri, atât în zona de nord, cât și-n zona de sud, situația privind plasarea refugiaților rămâne neschimbată. În ceea ce privește, centrul de plasare temporară la Moldexpo – situația rămâne neschimbată. A fost deschis acest centru pentru 70 de cetățeni, dintre care 65 sunt din Ucraina. Capacitatea actuală a celor trei centri este, în total, de peste 1.000 de locuri».

  Ana Revenco a reiterat că cetățenii ucraineni pot traversa frontiera moldo-ucraineană doar în baza cărții de identitate, fără a prezenta certificatul COVID-19 și cartea verde, cu condiția că aceasta va fi achiziționată în următoarele 24 de ore. De asemenea, MAI a lansat și o linie verde, unde cetățenii ucraineni pot primi informația necesară care le va facilita șederea pe teritoriul Molodovei. Cetățenii sînt rugați repetat să apeleze la numărul de telefon – 080001527.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021