Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Mai puține încălcări în trafic

  Nicio cameră de monitorizare a traficului rutier instalată pe traseele din țară nu funcționează deocamdată. Oamenii legii atenționează șoferii să nu se relaxeze întrucât conducătorii auto nedisciplinați sunt luați la ochi de mașinile capcană. Unii șoferi recunosc că încalcă pentru că sunt căscați, în timp ce alții spun că sunt nevoiți să o facă.

  Igor Postu, șef al secției Monitorizare și Documentare Trafic Rutier, INSP

  „În afara municipiului Chișinău nu activează, la moment, nicio cameră. Urmează să fie puse în funcțiune toate camerele care au activat anterior. La moment activează mașinile capcană.”

  În Capitală însă, toate camerele sunt funcționale și constată încălcările în regim real.

  Svetlana Turcu, Reporter Accent TV

  “Suntem la intersecția străzilor București și Ciuflea din Capitală. Oamenii legii spun că aceasta este una din intersecțiile unde sunt constate cele mai multe încălcări, iar cele mai frecvente sunt nerespectarea marcajelor rutiere, trecerea la culoarea interzisă a semaforului și depășirea limitei de viteză.”

  Igor Postu, șef al secției Monitorizare și Documentare Trafic Rutier, INSP

  „Câteodată alți șoferi când încalcă marcajul longitudinal se pot crea chiar și accidente, din motiv că îi iese înainte, îi taie colțul și diferite momente sunt.”

  Zilnic, oamenii legii înregistrează între 600 și 800 de încălcări. Există și zile în care acest indice, depășește cifra de o mie. De la începutul acestui an și până în prezent, camerele de monitorizare din Capitală au înregistrat 78 de mii de încălcări. Asta în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut acest indice era mult mai mare, de 121 de mii.

  Igor Postu, șef al secției Monitorizare și Documentare Trafic Rutier, INSP

  „Asta ne bucură, că avem un rezultat considerabil, s-a diminuat rata de admitere a încălcărilor. Scopul nostru până la urmă nu este să pedepsim șoferii. Scopul nostru este să responsabilizăm pe fiecare ca să nu prezinte pericol pentru traficul rutier.”

  Acest șofer recunoaște că admite încălcări atunci când urcă la volan. Iar soția sa, care se afla pe bancheta din spate, a precizat și de ce.

  “Ați auzit ce a zis, încalc când sunt căscat. Și ieri am încălcat. Nu sunt semnele cumsecade, nu este marcajul.”

  Alți șoferi spun că sunt nevoiți să încalce.

  „Ca de exemplu, ambuteiajele și atunci trebuie să ocolești o stradă sau gropile în asfalt care uneori te fac să îți schimbi banda atunci când nu este cazul.”

  „În general eu mă strădui să nu încalc, dar se mai întâmplă…-Când încălcați? Când mă grăbesc.”

  Iar acest șofer a venit cu o recomandare pentru toți conducătorii auto care circulă în secolul XXI.

  “Să fie mai prudenți la volan. Lipsește atenția tare, fără telefoane trebuie la volan, în primul rând. Iau telefonul nu-l conectează la nimic, deodată vorbesc, îl pun la ureche.”

  În prezent în Capitală sunt monitorizate 40 de intersecții din Capitală unde sunt instalate 350 de camere.

  a-tv.md

  Copyright © 2021