Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Mai mulți răniţi în urma unui cutremur produs în apropiere de Tokyo

  Un cutremur cu magnitudinea preliminară 6,1 şi revizuită la 5,9, care a zguduit joi seară regiunea Tokyo, s-a soldat cu circa 20 de răniţi, în timp ce numeroşi navetişti au rămas blocaţi, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în unele zone, informează agenţia Kyodo.

  (Photo by David Mareuil/Anadolu Agency via Getty Images)

  Cutremurul, înregistrat la ora 22:41 p.m. (13:41 GMT), a fost de nivel „5 plus” pe scala seismică a Japoniei, o intensitate care ar putea provoca unele daune clădirilor şi pene de curent, potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia.

  Seismul, resimţit la Tokyo şi în prefectura Saitama, a avut epicentrul în nord-vestul prefecturii Chiba, la o adâncime de aproximativ 75 de kilometri, a indicat agenţia.

  Un cutremur de o intensitate similară s-ar putea produce în cursul săptămânii, a avertizat agenţia, un oficial declarând că acest risc este de 10-20%, pe baza mişcărilor telurice anterioare.

  Premierul Fumio Kishida, al cărui guvern a înfiinţat imediat un grup de lucru pentru răspunsul la cutremur, a declarat reporterilor că a dispus ca autorităţile să ajute victimele seismului şi să prevină producerea unor daune suplimentare.

  Circa 20 de persoane au fost rănite, printre acestea o pasageră care a căzut şi s-a lovit la cap în momentul în care un tren s-a oprit brusc, potrivit poliţiei şi pompierilor.

  Au fost consemnate mai multe cazuri de ţevi sparte, care au provocat întreruperi ale alimentării cu apă în Tokyo, potrivit autorităţilor. Totodată, au fost înregistrate pene de curent în aproximativ 250 de gospodării din capitala Japoniei, însă alimentarea cu energie electrică a fost restabilită.

  Companiile feroviare au declarat că majoritatea serviciilor de Tokyo Metro Co. şi unele linii de tren de mare viteză şi-au reluat funcţionarea după seism.

  De asemenea, nu au fost raportate daune pe Aeroportul Internaţional Narita, la est de Tokyo, iar autorităţile de transport au declarat că pistele de pe Aeroportul Haneda din Tokyo au fost redeschise după verificări.

  Japonia se afla la convergenţa a patru plăci tectonice, fiind astfel predispusă la activitate seismică. Ţara găzduieşte, de asemenea, o sută de vulcani activi.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudinea 6,1 s-a produs marţi pe insula greacă Karpathos şi a fost resimţit inclusiv în Creta, unde activitatea seismică din ultimele...

  LUMEA

  Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs marţi în zona insulei Creta din Grecia, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC).

  LUMEA

  Cel puţin 20 de oameni au murit şi 200 au fost răniți într-un cutremur cu magnitudinea 5,7 care s-a produs joi dimineaţa în sudul...

  LUMEA

  Douăzeci şi opt din cei 30 de pasageri care călătoreau cu un autocar în sud-estul Austriei au fost răniţi luni după ce vehiculul lor...

  Copyright © 2021