Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Mai mulți bani în buget

  În bugetul municipal s-au mai acumulat astăzi peste 10 milioane de lei. Suma a fost obținută după cea de-a patra licitație deschisă, privind obținerea dreptului de amplasare a unităților de comerț ambulant în oraș. Unii agenți economici au plecat de la licitație chiar și cu trei contracte încheiate.

  La concursul de astăzi au fost expuse 16 locații. Gheretele vor fi amplasate pe străzi, în scuaruri, în preajma zonelor verzi și a lacurilor. Prețurile inițiale au variat între 157 de mii și 483 de mii de lei. Cel mai scump loc, de pe strada Ismail, a fost vândut cu două milioane 450 de mii de lei.

  Grigore Bejenaru, consilier municipal

  „Suma de astăzi depășește suma de 10 milioane, pentru 16 loturi de amplasare a gheretelor, pentru o perioadă de cinci ani. Sperăm că toți agenții economici își vor îndeplini obligația de a achita suma necesară. Am exclus trei loturi la început. Al patrulea a fost exclus pentru că agentul (n.red – singurul participant) a adjudecat trei loturi și nu mai avea dreptul să participle la licitație.”

  Participanții la concurs au apreciat faptul că, acum, loturile din municipiul Chișinău sunt vândute într-un mod transparent.

  Emil, agent economic

  „Noi am avut noroc. Am cumpărat aceleași locuri unde am vândut și până acum, timp de opt ani. În total am cumpărat trei locuri, două la Ciocana și, iată acum, unul la Râșcani. Eu cred că se desfășoară corect licitația. Cel care poate și știe să muncească astfel să o facă și continuare.”

  La primele trei licitații deschise privind amplasarea gheretelor în Chișinău au fost adjudecate 39 de loturi, în valoare totală de circa 77,8 milioane de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020