Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Mai multe inițiative sociale și acordarea votului de neîncredere pentru trei membri CC. PSRM și-a anunțat agenda de azi

  Mai multe inițiative sociale, dar și acordarea votului de neîncredere pe numele a trei membri ai Curții Constituționale. Aceste subiecte deputații PSRM le vor pune în discuții la ședința Parlamentului de astăzi. Agenda fost anunțată de către liderul socialiștilor Igor Dodon după ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

  „Am discutat despre proiectul de lege care urmează să fie votat astăzi în a doua lectură și pe care îl considerăm foarte important. Acesta prevede achitarea din bugetul de stat a plăților medii lunare pentru consumul de energie electrică pe perioada funcționării stării de urgență (aprilie-mai) pentru toate gospodăriile casnice din țară.

  Totodată, am propus fracțiunii parlamentare să înainteze inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire în licee (bacalaureat) și a altor examene, în acest an de studii, din cauza perioadei îndelungate în care copiii nu au fost prezenți în școală, (din aceeași cauză ca și anul trecut).

  Un punct separat de pe agenda ședinței de astăzi a fracțiunii l-a constituit inițiativa Partidului Socialiștilor cu privire la adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a unei declarații cu privire la uzurparea puterii de către Curtea Constituțională și acordarea votului de neîncredere pe numele a trei membri ai CC.

  În context, a fost menționat faptul că PSRM nu va contesta decizia cu privire la dizolvarea Parlamentului, deoarece consideră că alegerile anticipate trebuie să aibă loc în anul curent, dar numai după imunizarea generală a populației”, anunțat Dodon.

  Facebook.com

  Facebook

  ECONOMIE

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Roman Panov, prim-vicepreședinte al SA ”Gazprombank”.

  SOCIAL

  În cadrul vizitei de lucru la Moscova, președintele PSRM, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Grigorii Petușkov, președintele Consiliului Național al asociațiilor de...

  SOCIAL

  Liderul PSRM, președintele asociaţiei „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, Igor Dodon a avut astăzi, la Moscova, o întrevedere foarte importantă cu Alexei Repik, persoană publică...

  ECONOMIE

  Liderul PSRM, Igor Dodon, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu Grigorii Velikih, vicedirectorul Fundației „Roskongress” și cu Andrei Reut, prim-adjunct...

  Copyright © 2021