Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Mai multă siguranță

  60 de mii de locuitori ai raionului Cantemir din 51 de localități sunt de astăzi mai protejați în caz de situații excepționale. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a inaugurat noua remiză de salvatori și pompieri edificată în regiune.

  Pentru construcția din temelie a remizei au fost cheltuiți 350 mii dolari. În noul edificiu, angajații IGSU din raionul Cantemir vor activa în condiții adaptate la standarde înalte.

  Roman Cipeleaga, Șef Secție Situații Excepționale, Cantemir

  «Este un proiect reușit. Proiectul a demarat în anul 2011. La ziua de astăzi am reușit să-l finalizăm cu succes. Este un edificiu care include blocul administrativ și boxele cu mașinile pentru situațiile de intervenții biologice, chimice etc».

  Stația dispune de birouri administrative, boxe de păstrare a utilajului și tehnicii de intervenție, dar și de un teren pentru aterizarea elicopterelor SMURD. Totodată, conducerea IGSU a oferit efectivului, care va activa în cadrul unității o autospecială de intervenție de model Dennis, care va fi utilizată în misiunile de salvare și la incendii.

  Svetlana Turcu, reporter Accent TV

  «În aceste boxe sunt de regulă 5 autospeciale de intervenție, două sunt dotate cu o scară mobilă și sunt pentru stingerea incendiilor. Una care se afla în acest loc, acum câteva momente a ieșit la chemare în teritoriu. Iar ce-a de a treia care este și cea mai mică este prevăzută pentru descarcerarea victimelor în urma accidentelor rutiere dar și de scoaterea oamenilor de sub apă».

  Și sindicatul Salvatorul a contribuit la achiziționarea echipamentului de birou. Construcția remizei a demarat în anul 2018. Conform informațiilor IGSU unități similare au fost deschise în raioanele Căușeni, Basarabeasca, Soroca, Bălți, Edineț, Cahul, Cimișlia, Taraclia și Hâncești.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021