Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Mai mult „Nu” decât „Da”

  În Moldova au ajuns primele doze de vaccin AstraZeneca, împotriva COVID-19. Se întâmplă după ce, anterior, președintele țării, Maia Sandu, a declarat că este pregătită să se vaccineze în public și că are încredere în acest medicament. Am întrebat cetățenii dacă gestul Maiei Sandu va servi drept garanție că vaccinul AstraZeneca este unul eficient.

  „Dumneaei dacă are dorință, poftim! Să se vaccineze. Eu nu doresc.”

  „Ea cred că ea tot primește sfaturi de la cineva. Dacă era specialist, era altceva. De asemenea, acest vaccin are o eficiență minoră, de vreo 70%, și nici nu a fost investigat până la urmă.”

  „Nimeni nu poate garanta. Eu, personal, aș alege să mă vaccinez cu Sputnik V, dacă va fi. Pentru că se spune că este calitativ.”

  „Eu sper că vaccinul este bun… Vedeți și dvs, noi nu avem altă soluție decât vaccinarea, cazurile de îmbolnăvire cresc.”

  „Eu nu cred că noi trebuie să ascultăm ce spune ea. Noi doar nu putem să verificăm care vaccin va fi administrat, de fapt. Dar, desigur, ca președinte, ea trebuie să fie un exemplu. Timpul ne va arăta cum va fi.”

  „Nu, nu! Aceasta e politică, reclamă. Eu, totuși, o să aștept până o să vină vaccinul rus. Toată viața mi-au fost administrate pe ale Rusiei și s-a demonstrat că sunt unele dintre cele mai bune.”

  „Știți, conform informațiilor, eficiența lui nu este foarte mare. Așa că… oare are rost să-și administreze acest vaccin? Aceasta este problema ei personală, până la urmă.”

  Maia Sandu a declarat în cadrul unui briefing de presă de pe 26 februarie, că este pregătită să se vaccineze cu AstraZeneca, pentru a demonstra că acesta este eficient.

  Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

  „Știu că sunt oameni (nu știu dacă și medici) care au încă întrebări. Pentru acești oameni, eu sunt gata să mă vaccinez, pentru că cred în vaccinul care este aprobat de Organizația Mondială a Sănătății.”

  Primele doze de vaccin produse de AstraZeneca au fost aduse în țară pe 27 februarie curent. Primii beneficiari vor fi lucrătorii medicali din cadrul secțiilor de reanimare și ATI, cât și personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020