Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Mai mult de jumătate din populație nu susține aderarea Republicii Moldova la NATO – sondaj

  Majoritatea populației este contra aderării Republicii Moldova la blocul militar NATO, indică datele unui studiu prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

  Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare s-ar organiza un referendum, aproape 52% dintre respondenți au declarat că vor vota împotriva intrării Republicii Moldova în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. Pozitiv au răspuns 26,5 procente.

  De asemenea, peste 13% dintre persoanele chestionate au spus că nu vor participa la vot, iar 6,3% au declarat că nu știu ce înseamnă NATO. Nu au putut să formuleze un răspuns la această întrebare 2,1 la sută dintre respondenți.

  Sondajul a fost realizat în perioada 24 mai – 5 iunie 2021 pe bază de chestionar la domiciliul respondenților pe un eșantion de 1179 de respondenți din 83 de localități. Marja de eroare este de 3%. Sondajul reprezintă o parte componentă a Proiectului internațional Identitate și coeziune socială în Europa Centrală și de Est, realizat în comun cu Filiala de Sud a Asociației Sociologice din Ucraina.

  privesc.eu

   

  Facebook

  POLITICA

  Prezența consultanților și reprezentanților străini în instituțiile de stat ale Republicii Moldova poate duce la pierderea suveranității țării. Atenționarea vine din partea liderului PCRM,...

  SOCIAL

  Un nou lot de vaccin rusesc împotriva coronavirusului ”Sputnik V” va ajunge mâine în țara noastră. Decolarea aeronavei de la Moscova este preconizată pentru...

  SOCIAL

  Autoritățile Statului Qatar au oferit Republicii Moldova o donație de echipament medical în greutate de 3 tone și jumătate.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Moldova să află la răscruce, ori ne păstrăm suveranitatea și independența țării, ori Republica Moldova poate dispărea de pe harta lumii, acum totul depinde...

  Copyright © 2021