Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  MAI condamnă acțiunile iresponsabile ale unor politicieni, care încearcă să compromită procesul de extrădare a lui Vlad Plahotniuc

  Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe precizări referitor la căutarea și extrădarea fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

  Într-un comunicat de presă emis de MAI se spune că au fost făcute nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către SUA, România și Turcia, pentru a verifica unele informații recepționate din diferite surse. Astfel, s-a aflat că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și România.

  Biroul Interpol de la Chișinău a expediat încă o solicitare oficială și așteaptă un răspuns din partea instituțiilor abilitate din Turcia prin care să se comunice dacă Vlad Plahotniuc nu a părăsit această țară.

  Totodată, reprezentații MAI spun că pentru a nu împiedica acțiunile de identificare și reținere, a fost necesar ca aceste date să nu apară în spațiul public.

  “Din cauza unor declarații ale politicienilor și a informațiilor apărute în mass-media, acțiunile instituțiilor de drept din țara noastră au fost periclitate, iar acest fapt complică procesul de căutare. Menționăm că scurgerile de informații în presă și declarațiile unor politicieni la acest subiect ar putea afecta grav procedurile de extrădare și pune în pericol atragerea la răspundere a persoanelor condamnate care se ascund în afara țării”, se arată în mesajul MAI.

  Amintim că la începutul acestei săptămâni, politicianul Renato Usatîi a anunțat în spațiul public despre faptul că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA, s-a aflat timp de câteva zile în România, după care s-a deplasat în Turcia, unde s-ar afla și în prezent.

  mai.gov.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  POLITICA

  Ex-președintele țării Igor Dodon, reținut aseară pentru 72 de ore, a transmis un mesaj prin intermediul avocaților.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Un show politic, organizat de guvernarea iresponsabilă, care nu poate să le dea oamenilor pâine. Astfel secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a comentat...

  SOCIAL

  Ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii au reținut un medic din capitală, fiind suspectat de circulația ilegală de...

  SOCIAL

  În plină criză economică, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat o licitație pentru a procura patru automobile noi. În acest scop, din bugetul statului s-au...

  Copyright © 2021