Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  MAEIE: Nu există cetățeni moldoveni afectați de explozia din Beirut

  Cu referire la informațiile apărute în mass-media privind explozia din orașul Beirut, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face următoarele precizări:

  Ministrul Oleg Țulea a transmis în seara zilei de 4 august un mesaj de compasiune adresat omologului său libanez, Charbel Wehbe.

  Șeful diplomației moldovene, a menționat “Din numele Republicii Moldova, transmitem condoleanțele familiilor îndurerate și recuperare grabnică celor răniți în explozia de la Beirut”.

  Ambasada Republicii Moldova la Ankara, acreditată prin cumul în Republica Libaneză, este în contact cu autoritățile competente din Beirut pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni. Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați de explozie. În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Liban pot contacta misiunea noastră diplomatică la adresa de email: [email protected] sau să telefoneze la Centrul de Apel al MAEIE.

  Cu referire la informațiile din presa internațională privind pretinsa apartenență a navei din portul Beirut pavilionului Republicii Moldova, MAEIE recomandă consultarea Agenției Navale care gestionează registrul respectiv: bit.ly/3fBenG0

  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene monitorizează cu prioritate situația și va reveni cu informații actualizate în cazul evoluțiilor de interes public.

  mfa.gov.md

  Facebook

  LUMEA

  Un dispozitiv exploziv s-a declanşat miercuri în apropierea unui centru de testare la COVID-19 din localitatea Bovenkarpsel, situată la nord de Amsterdam, a anunţat...

  SOCIAL

  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a înaintat prima versiune în cazul producerii deflagrației într-un bloc de locuit de pe strada Independenței 12/1.

  ALEGEREA EDITORILOR

  Explozie într-un bloc de locuit cu 6 nivele de pe strada Independenţei 12/1 din municipiul Chișinău. Mai multe echipe de salvatori, ambulanţe și echipaje...

  LUMEA

  O explozie de mare amploare s-a produs sâmbătă de-a lungul unui gazoduct în partea centrală a Ucrainei, transmite dpa.

  Copyright © 2020