Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  MAE-ul rus reacționează

  Achiziția de milioane pentru armata Moldovei a atras deja atenția Ministerului de Externe din Federația Rusă. Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, șeful adjunct al Departamentului de Presă și Informare al instituției, Alexei Zaițev a declarat că Moldova ar fi cumpărat de la americani – arme de calibru, mijloace de comunicare și chiar blindate.

  Potrivit demnitarului achizitia ar avea drept scop sporirea capacității militare a țării noastre, pentru a-i oferi Moldovei posibilitatea de a lua parte la operațiuni internaționale de menținere a păcii. Iar acest fapt va periclita reglementarea conflictului transnistrean, a subliniat Zaițev.

  Alexei Zaițev șeful adjunct al Departamentului de Presă și Informare al MAE, FR

  „Suntem de părere că astfel de acțiuni, care se încadrează perfect în politica promovată de Washington și Bruxelles în ceea ce privește atragerea Moldovei în structurile euro-atlantice, nu vor contribui la consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Astfel se va complica și mai mult procesul de reglementare a conflictului transnistrean„

  Am încercat să luăm legătura cu servciul de presă al Ministerului Apărării pentru a ne confirma sau infirma cele spuse de Zaițev, nimeni însă n-a răspuns apelurilor noastre.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021