Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Macao a intrat în lockdown

  Macao a intrat luni în primul lockdown de la începutul pandemiei pentru a opri cel mai grav val de coronavirus, ceea ce a dus la prăbuşirea cotaţiilor bursiere ale operatorilor de cazinouri din oraşul chinez, informează AFP.

  Guvernul a anunţat un lockdown de o săptămână începând de luni, după ce s-au înregistrat peste 1.500 de infecţii în ultimele trei săptămâni, în pofida mai multor campanii de testare în masă obligatorie în oraşul de 650.000 de locuitori.

  Cele şase grupuri din sectorul jocurilor de noroc, Sands China, Galaxy Entertainment, SJM Holdings, Melco International, MGM China şi Wynn Macau, şi-au văzut acţiunile prăbuşindu-se cu procente cuprinse între 6% şi 9% la începutul tranzacţiilor de la Bursa din Hong Kong luni dimineaţă.

  Aceasta este primul lockdown în mai bine de doi ani, punând capăt unei înţelegeri între guvernul local şi cazinouri, conform căreia doar unităţile unde au fost descoperite cazuri de COVID-19 vor fi închise temporar.

  Macao este singurul loc din China în care sunt autorizate cazinourile, însă pandemia a afectat puternic această sursă de venituri din regiunea semi-autonomă, care a adoptat o strategie „zero COVID” similară cu cea a Beijingului.

  Începând de luni, locuitorii au voie să iasă din case doar pentru a cumpăra produse de primă necesitate şi pentru a se testa. Contravenienţii riscă până la doi ani de închisoare.

  Unele servicii publice şi magazine, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile, pot rămâne deschise. Doar persoanele care deţin o autorizaţie sau care prezintă un cod atestând un risc scăzut pentru sănătate pot utiliza transportul în comun.

  China foloseşte aplicaţii pentru a urmări deplasările populaţiei şi focarele de infecţie. Doar cei care deţin un cod verde pot călători liber.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  China a plasat joi în lockdown peste 20 de milioane de locuitori din Chengdu, o metropolă din sud-vestul ţării, într-o perioadă în care această...

  LUMEA

  Circa patru milioane de locuitori din provincia situată în jurul Beijingului au fost plasaţi în izolare marţi, autorităţile încercând să împiedice orice escaladare a...

  LUMEA

  Cei mai mulți din cei aproape 25 de milioane de locuitori din Shanghai au ieșit din lockdown pe 1 iunie, după două luni de...

  LUMEA

  Autorităţile din Shanghai vor ridica lockdownul decretat în urmă cu două luni începând cu miezul nopţii de marţi spre miercuri, permiţând autovehiculelor private, inclusiv...

  Copyright © 2021